CHP, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı yasanın bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Meclis'te görüşmeleri aylarca devam eden yasanın, bazı maddeleri sivil toplum örgütleri tarafından protesto edilmişti. CHP, yasanın 17 maddesi için iptal ve yürütmeyi durdurma talebinde bulundu. CHP kurmayları yaklaşık 80 sayfalık itiraz dilekçesi hazırladı. O maddeler arasında öne çıkanlar ise, kamuoyunda "Erbakan affı" olarak bilinen geçici madde. Geçici madde son anda bir önerge ile düzenlemenin içine eklenmişti.

O madde ile vefat eden Necmettin Erbakan'ın "kayıp trilyon" davasından olan yaklaşık 12,5 milyon liralık borcu onda bire düşecekti. Bundan sonra gözler Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararda olacak.


"DOĞALGAZ PİYASASI KANUNU'NDAKİ DEĞİŞİKLİK UYGUN DEĞİL"


İptali istenen maddelerin arasında sosyal güvenlik ve özelleştirmeyle ilgili maddeler de bulunuyor. CHP Gurup Başkanvekili Hamzaçebi "Çalışma güvencesini geriye iten düzenlemeler var" dedi.

Kamu görevlisine zorunlu görevlendirme de CHP'nin itiraz ettiği maddeler arasında. Hamzaçebi ayrıca, "Kamuya yönetici antanmasında düzenleme uygun değil" ifadelerini kullandı. "Doğalgaz Piyasası Kanunu'ndaki  değişiklik uygun değil" diyen Hamzaçebi buradaki eksikliğe dikkat çekti.