Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen "Torba Yasa Tasarısı" paneline katılmak için kente gelen Çetin, CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. Çetin, yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada işlerin iyi gitmediğini belirterek, partisinin felaket tellallığı yapmadığını, gerçekleri ortaya koyduğunu söyledi.

Bazı gerçekleri zaman zaman yüksek sesle dile getirdiklerini ifade eden Çetin, şöyle devam etti: "Bunu halkı aydınlatmak için yapıyoruz. AKP'nin ülkeyi nereye sürüklediğini, halkı nasıl yoksullaştırdığını anlatmaya çalışıyoruz. Bu yıl seçim yılı. Seçimlerden önce, diktatörlüklerin ya da faşizme özenenlerin Tunus örneğinde olduğu gibi, halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum edenlerin sonlarından ders alması gerekenler var ülkemizde. Halkımız yoksullaştı. TÜİK rakamlarına göre yoksul sayısında 817 bin kişilik artış var. Asgari ücretle yaşamını sürdürenler, çalışanların yüzde 43'ü. Kayıt dışı ekonomide de asgari ücretin altında çalışanlar var. Türkiye, çalışan yoksulların ülkesi konumuna geldi. 'Büyüdük' deniliyor. 700 milyarı aşan GSMH'ye eriştik. Gerçekten büyük övünülecek bir rakam ama büyüme sanal, üretime dayalı değil. Kurban Bayramı'nda kurbanlık ithal ettik. Türkiye borçla çevrilen bir ülke konumunda. Bütçe büyüklüğümüzün yüzde 18'i faiz ödemelerine gidiyor."

İzzet Çetin, CHP'nin hedefinin iktidar olduğunu belirterek, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla CHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.
AKP'nin Cumhuriyet'in temel kavramlarını zayıflattığını öne süren Çetin, şöyle konuştu.: "AKP, devletin her kademesinde kadrolaşma yaptı. Torba yasa, devletin en üst düzey görevlerine, özel sektörden doğrudan atama yapabilmenin yolunu açıyor. Torba yasanın amacı, görevi camide namaz kıldırmak olan imamı getirip, müsteşar yapmak. Belki de imamların devlet memurları içinde en etkin konuma gelmeleri için görevlendirmeler başladı. Özel sektörden üst düzeyi yönetici yerine kendi amacına ulaşabilmek için halkı oyalayacak kendi faşist anlayışını başvurmak için her türlü yola başvuruyor. Devlet memurluğu özelleşmiş olacak. Böyle bir kötü gidişi durduracak tek parti CHP'dir. Hiçbir CHP yöneticisi Ankara'da değil. Türkiye'nin dört bir yanındayız. CHP'lilerin birbirleriyle enerjisini tüketmeye ne zamanı var ne hakkı var. Artık bizim için tek rakip AKP'dir, Başbakan'dır. İstanbul'da yurttaş tepkisini ortaya koymaya başladı. Hakkını arayan öğrenciler şiddete maruz kaldı. AKP artık demokrasiye tahammül edemiyor. Her türlü eylemi bile şiddetle bastırma yolunu tercih etmektedir." Toplantıya CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, İl Başkanı Erman Gölet ve partililer katıldı.