Uzun Çarşı'da esnafı ziyaret ederek, bayramlaşan Eroğlu, bir gazetecinin İsrail'le ilgili Türkiye'nin yaptırımlarına ilişkin sorusu üzerine, özellikle Gazze ve Filistin'deki insanlara zulüm etmenin yakışıksız ve doğru şeyler olmadığını belirtti.
"Mavi Marmara" olayını bütün dünyanın gördüğünü dile getiren Eroğlu, İsrail'in yaptığının zulüm olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Geçmişte Yahudiler bazı ülkelerde zulüm gördüler. Hatırlayın, İspanya'da 520 yıl önce bunlara bir zulüm uygulanırken o zaman Osmanlı Devleti bunlara kucak açtı. İstanbul'da onları da koruma altına aldı. Bizim milletimiz gerçekten insanlığa önem veren bir millettir, mazlumların yanındadır. Dolayısıyla yapılan işler mazlumun yanında olmaktan ibarettir. İsrail'in bunu dikkate alması gerekirdi. Yani yapacağı şey özür dileme ve talepler vardı, o talepleri yerine getirmesi gerekiyordu ama bunu böyle yapmadı ve Birleşmiş Milletler de tabi dosdoğru bir rapor vermesi lazımdı.
Bu durum karşısında ülkemiz gereğini yapacaktır, çünkü milletimiz daima mazlumların yanındadır. İsrail'in de bunu dikkate alması gerekir. Orada tabi çeşitli gruplar var, fanatikler var, yani aklı başında olan Yahudiler İsrail hükümetini o fanatikleri dinlemeyip aklıyla hareket ederse işler yoluna girer diye düşünüyorum yoksa o fanatikleri dinlediği müddetçe sıkıntıya düşerler."
Türkiye'nin bölgesinde küresel bir güç olan büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla mazlumlara sahip çıktığı gibi sadece Müslümanlara değil Şili'de deprem oluyor yardıma ilk koşan Türk Kızılay'ı oluyor, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti oluyor. Somali'de biliyorsunuz büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Orada hiç kimse yardıma koşmazken ilk defa bizim milletimiz, bizim hükümetimiz yardıma koştu. İnşallah bu yardımlar devam edecektir. Mazlum insanlara, mazlum milletlere her zaman destek vereceğiz."