Görev şehidi Mehmet Selim Kiraz‘a Allahtan rahmet, ailesine ve adalet kurumlarında görev yapan camiaya sabır dileyen ve sıcak vahşi terör gündemini gazetemize değerlendiren MHP İzmir MV. Aday Ada'yı Prof.Dr, Recep Kök,  "1980 Öncesinde olduğu gibi Marksist Örgütleri de kullanan uluslararası terör destekçileri kimlerden moral ve umut alıp beslenmektedir ki bölücü ve işbirlikçilerle aynı kulvarda koşmaktadır. Merhum Savcı Kiraz’ı katleden DHKP-C örgütünü lanetleyen Kök, Bu örgüt işlediği bu cinayetle PKK ile gizli koalisyon yapan AKP ve HDP nin Çözülme ve Yıkım Projesinin uygulamaya konulmasını desteklemektedir. Yasa dışı terör örgütleri AKP yi  “kırk katır mı, kırk satır mı?” sendromuna sürüklemekte ve Türkiye Cumhuriyetini AKP iktidarının hayal dünyası üzerinden “rızalı bir şekilde” bölünmeye zorlamaktadır” dedi.

 Bu tehdit sadece terör eksenli değil aynı zamanda ekonomin can damarı olan enerji hatları üzeriden de sürdürülmektedir.  AKP döneminde enerji yatırımlarındaki yetersizlik, ana trafonun- ağ ikamesini (eneji iletişim sisteminin yedeklenmesi) sağlayacak olan yatırımların yapılmamış olması Enerji Piyasası Kurulu’nun ( EPK) kurumsal görevini yapmadığının bir göstergesidir. Hatta bir yılı aşkın zamandır, “kumpas sıtmasına” tutulmuş iktidar güçleri, kurumun yetişmiş insan gücüne de oldukça zara verdiği için sektörden kaçışlara bağlı olarak elaman kaybı ortaya çıktı. Sistem toparlayıcısı uzmanların yaşadığı yetersizliğin ana kaynağının teknoloji yedeğinin olmadığı şeklideki açıklamalarla karşılaşıldı. Böylece teknoloji çağında az rastlanan bir enerji tıkanması veya hat kilitlenmesine şahit olduk.

Türkiye nerdeyse bir gün karanlığa gömüldü. Vatandaş “ampul” patladı haberini öylesine yaydı ki, 7 Haziran dolunayıyla aydınlanmayı mı bekleyeceğiz soruları birbirini kovaladı. Ardında da inşallah  Üç Hilâl ışığıyla karanlık tüneli aydınlatacağız, Türkiye’ye güneş gibi doğacağız duasıyla sosyal medya (facebook ve Twitter) üzerinden gün boyunca boş kalan insanlar,  hem eğlendi hem de MHP iktidarının daha fazla gecikmemesi için dua etti.
Türkiye gerçeğini değerlendiren Kök,  AKP iktidarı on iç yıldır “Saray Seviciliği” heyecanıyla kendi ampulünün yanmasını yeterli saymış, kontrolsüz-çarpık özelleştirme furyasında ulusal ekonominin temel alt yapısını vuran kaotik sürecin müsebbibi olmuştur dedi.  Nitekim bir günlük iş kaybının  her bir girişimci ve çalışana yüklediği zararın, refahın asgari ölçütü olan ısınma, aydınlanma ve gıda maddelerini bile koruyamamaktan doğan mağduriyetin, velhasıl   topyekûn Türkiye ekonomisine maliyetinin ne olacağını bile  hesaplayamayan  plansızlığa şahit olmuştur. Liyakatsiz AKP yönetimi 7 haziranda milletin cebinden elini çekmedikçe yoksulluktan, perde arkasında gizli koalisyon hevesinden kurtulmadıkça karanlıktan  çıkış mümkün değildir.