Esin Gençel-İşçi Partisi Öncü Kadın Genel Sekreteri ve İzmir İl Başkanı İncisel Aytar, Suriye iç savaşından dolayı Hatay'da kurulan mülteciler kamplarından dolayı mağdur olan Hatay halkına destek olmak için 22 Aralık Cumartesi günü Hatay, Köprübaşı Ulus Meydanı'nda Hataylılarla miting ve yürüyüş yapacaklar. Bu eylemi Hatay halkının çağrısına kulak verdikleri için yaptıklarını belirten Aytar, "Hatay halkı perişan halde. Kamplarda kalan teröristlerdir. Kardeş Suriye halkına terör estirmek için buradalar" dedi.

Türkiye, savaş üssü haline geldi

İşçi Partisi İzmir İl Merkezi'nde bir araya gelen İşçi Partisi öncü kadın il ve ilçe yöneticileri Hataylı kadınlara destek olmak için Hatay'da 22 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek olan yürüyüş için çağrıda bulundular. İşçi Partisi Öncü Kadın Genel Sekreteri ve İzmir İl Başkanı İncisel Aytar, konuyla ilgili, "ABD emperyalizmi ve onun başta AKP iktidarı olmak üzere Ortadoğu'daki kuklaları bir buçuk yıldır dost ve kardeş ülkemiz Suriye'ye saydırıyor. Suriye'ye karşı binlence yalan ve iftirayla büyük bir savaşın hazırlıkları yürütülüyor. Hatay'da mülteci kampı adıyla kurulan 5 ayrı terörist kampından Suriye'ye yönelik terörist saldırılar gerçekleştirilmekte. Türkiye, önce Malatya - Kürecik'e kurulan NATO'nun Füze Kalkanı ile şimdilerde ülkemizde konuşlanacak NATO kontrolündeki Patriyot füzeleri ile Suriye'ye yönelik bir savaşın ana üssü haline getirildi" dedi.

Çocuklarımızı savaşa göndermeyeceğiz


Bu savaşı reddettiklerini belirten Aytar, "Kadınlar olarak ilan ediyoruz. Bu savaşa çocuklarımızı göndermeyeceğiz. Savaşın en çok kadınlar ve çocuklar için yıkım olduğunu biliyoruz. Hatay'lı kadınlara destek vermek için 22 Aralık 2012 Cumartesi günü, saat 12:00'de Köprübaşı Ulus Meydanı'nda Hataylılarla buluşmaya gideceğimizi ilan ediyoruz" diye konuştu