Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük ziyarette bulunacağı Muğla'ya saat 14.00 sıralarında geldi. Başbakan Erdoğan, Milas Havalimanı'na indikten sonra toplu açılış töreni için helikopterle kent merkezine geldi. Helikopteriyle Cumhuriyet Meydanı'nın üzerinde tur atan Başbakan Erdoğan'a alanda bekleyen kalabalık sevgi gösterisinde bulundu. Boynuna, Muğlaspor'un atkısı asılan Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte alandakileri selamladıktan sonra protokoldeki yerini aldı. Başbakan Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti. Kürsüde kenteki yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler veren Başbakan Erdoğan, "İki gün içinde açılışını yapacağımız bu eserlerin toplam tutarı 205 milyon TL. Değişik alanlarda bu açılışları Muğla'mıza kazandırmış bulunuyoruz. 11 yıl geçti, çok büyük bir aşkla, heyecanla çalıştık. 11 yıldır milletimizin emanetine sımsıkı sahip çıkıyoruz. Bakın yola çıkarken, biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik dedik. Bugün burada çok önemli bir konu üzerinde durmak istiyorum. Merhum Adnan Menderes Ege'nin, bu bölgenin evladıydı. 1950 yılında milletimizin oylarını alarak iş başına geldi. Merhum Menderes'in çok önemli bir sloganı vardı. Yeter diyordu. Yeter söz milletindir diyordu. 2002 yılında 3 Kasım seçimlerine girerken tıpkı Menderes'in sloganı gibi Yeter söz de karar da milletindir dedik. Çünkü milletin kararı üzerinde karar olamaz. Millet verecek kararı, demokraside geçerli olan milletimizin kararıdır. Milletimiz karar verdi sandıkta bizi seçti, emaneti bize yükledi. Ama istiyoruz ki, şimdi merkezde bizi seçtiniz, yerelde de bizlere bu görevi verin. Çünkü Ak belediyecilikle merkezi yönetimin bütünleşmesi demek Muğla'nın sıçrama yapması demektir. Burası buna layık, bunu bekliyor. Onun için bir hayli gayret göstermemiz gerekiyor" dedi.

TBMM'nin üzerinde güç yok 

TBMM'nin Türkiye'nin kalbi, idare merkezi olduğunu hatırlatan Başbakan Endoğan, "Millet yetkisini, TBMM eliyle kullanır. Çünkü siz her zaman bizimle birlikte değilsiniz ama yetkiyi vekillere verdiniz. Hiç kimse, hiçbir kurum, fani olan hiçbir güç, TBMM'nin üzerinde değildir. Siz sandığa gidersiniz, vekilinizi seçersiniz, o sizin adınıza mecliste karar verir. Hoşnutsanız dört yıl sonra sandık önünüze gelir yine seçersiniz, değilseniz, güle güle" dedi.

Hesabını fitil fitil verecekler

Konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, "Burası otokratik rejimle idare edilen değil demokrasiyle idare edilen bir ülke. Söz, karar sizin mühür sizdedir. Türkiye'de zaman zaman bu yetkinizi elinizden almak istediler. İhtilal, devrimler oldu. Her ihtilalde ülke 10 yıl geriye gitti. Sizin kararınızı yok saydılar, öyle adımlar attılar ki, size istedikleri gibi mühür bastırdılar, millete bunu yaptılar. Ben sizin seçtiklerinizi, düzmece oyunlarla düzmece yargılayanları unutmuyorum. Ben Menderes'i unutmuyorum. Fatin Rüştü Zorlu'yu, Hasan Polatkan'ı unutmuyorum. Onları idam edenleri, mahkum edenleri hatırlayan var mı. Silinip gittiler. Ama onlar ölüm ötesinde bunun hesabını fitil fitil verecekler. Zalimler, bunların hesabını vereceklerdir. Adalet, mülkün esasıdır, zulmün değil. Sizin kararınızı beğenmedikleri için meclis üzerinde güçler oluşturdular. Biz bu kadar hizmet üretirken, milli iradeyi de muhafaza ediyoruz. Bizi kapatmak istediler yahu. 330'nun üzerinde vekille iktidarız. Bizi kapatmak için yollar aradılar. Ve sonunda başaramadılar. Milletimizin hayır dualarıyla, aklı selim sahibi olan yargı mensuplarıyla evet AK Parti iktidarı yoluna devam etti" dedi.

Adını ağzıma almak taltif olur

Başbakan Erdoğan, CHP milletvekili Kamer Genç'in, eşi Emine Erdoğan'la ilgili müdahalesine de değinerek, şöyle devam etti, "Kadına şiddete son diyenler, el uzatılamaz diyenler. Kadına bu noktada söz laf edilemez diyenler eğer bizim parlamentonun içinde kalıyorsa, partisi onları muhafaza ediyorsa o CHP'ye hesap sormanız lazım. Lafla kadına siyasi hak verilmez, lafla kadına koruma olmaz. Bunlar hakkın teslimidir. Ben konuşamıyorum eşim olduğu için, ama ben görüyorum ki milletim, kadınlarımız konuşuyor. Biz yeri gelecek meydanlarda konuşacağız. Ama adını ağzıma almak ona taltif olur."

Toplu açılış yaptı

Seçim çalışmaları için tekrar Muğla'ya geleceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, 167.5 milyon TL'lik 79 projenin toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, açılışın ardından Muğla Valisi Hakan Mustafa Güvençer'i makamında ziyaret etti.