Mecliste bir basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirdi. "Başbakana grup toplantısındaki konuşmasını okutmalı, hatta kendisi okumalı. Eskiler 'çok laf, çok yalan' boşuna dememişler." diyen Vural, "Sen bu milletin geçmişine hakaret etme memurusu musun? Bu milletin geçmişinden niye rahatsızsın." diye konuştu.

"Senin derdin kiminle? Cumhuriyetin sana değer dayattığını mı düşünüyorsun?" diye soran Vural, Başbakanın konuşmasındaki "Omurgalı olacaksın omurgalı. Omurgasızdan birşey olmaz." sözlerini basın mensuplarına dinletti. Başbakanın geçmişte yaptığı konuşmalardan bazı bölümler okuyan Vural, bunlara Erdoğan'ın sözleriyle cevap vereceğini söyledi: "Omurgalı olacaksın omurgalı. Omurgasızdan birşey olmaz." sözlerini dinletti.

Başbakanın Adana Valisi ile ilgili görüşlerine de değinen Vural, "Adana Valisinin korunması, Başbakan tarafından diyet borcudur" ifadelerini kullandı. Yapılan soruşturmaların bugüne kadar Başbakanın talimatıyla usulen yapılan soruşturmalar olduğunu dile getiren Vural, "Başbakan yönetimi usulen yönetiliyor. Zaten usulen iktidar, herşeyi usulen yapıloymuş gibi gösteriyor. Adanalılar vali olarak bir kavas istemiyor. Müsteşarı yapsın Başbakan, istiyorsa kavası yapsın." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Barzani ile Diyarbakır'da yapacağı görüşmeyi de sert sözlerle eleştiren Vural, Şivarn Perwer'in İbrahim Tatlıses'le Diyarbakır'da düet yapacak olmasıyla ilgili de bir öneri de bulundu. "Başbakan düetin daha renkli olmasını istiyorsa, bölücü fitneyi kendinden geçirmek istiyorsa, Başbakan Öcalan ile düete çıksın. Yakışır çok güzel çözüm ve barış mesajı vermiş olurlar. Tecrübeside var." dedi. AK Parti'nin seçim şarkısı olan "Aynı yoldan geçmişiz biz. Aynı sudan içmişiz biz" söylerlerse güzel düet yapmış olacaklarını ifade etti.

"DİYARBAKIR'I GİZLİ ANLAŞMALARDA KÜRDİSTAN OLARAK MI KABUL EDİYORSUN?"

Barzani görüşmesi için Vural, "Böyle birşey olabilir mi? Yabancı devlet başkanı niye Diyarbakır'da kabul ediliyor? Diyarbakır'ı gizli anlaşmalarda Kürdistan olarak mı kabul ediyorsun?" diye sordu. Bu görüşmenin egemenliğe, milli iradeye yönelik bir kalkışma olacağını vurgulayan Vural, Diyarbakır üzerinde hesap kitap yapan, Sevri Anayasaya koyan Erbil'de konferans hazırlığı yapan Barzani'ye peşkeş çekme hamlesi olduğunu ifade etti. Buna Diyarbakırlıların karşı çıkacağını söyledi. Diyarbakırlılar ve Türk milletine bir hakaret olduğunun altını çizen Vural, federatik bir Cumhuriyet kurulmasını hedefleyen bir zihniyetin ürünü olduğunu kaydetti.

AK Parti, BDP ve CHP'nin bölgede bir rekabete girdiklerini dile getiren Vural, "Kim daha Öcalancı kim Barzanicidir." yarışında olduklarını söyledi. Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarına yönelik bir soruya ise Vural, "Millete yalan söylemekten artık vazgeçin. İlk üç madde ile ilgili önerin, Türk vatandaşı, Türkçe ile ilgili önerin neyse mertçe getir, dolanma. Uzlaşma Komisyonu tarihi bir fırsattır Türkiye için. Nasıl bir Türkiye, nasıl bir millet, nasıl bir hukuk devleti istediği, rafine görüşlerinin çıkması temin edilmelidir."