MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Çocuklar kaçırıldığını ve analar ağladığını belirten Vural, "Güneydoğu'da millet devletini arıyor. Devlet adeta PKK'dan ricacı hale gelmiştir. Doğu ve Güneydoğu'da iki şehir arasında yol 2 gün süreyle kapatılıyor, devletten ses yok. Ülkenin toprakları içinde terör örgütü çocukları zorla dağa kaçırıyor. Çocuklar kaçırılıyor sen neredesin? Dağa gitmişler haberin yok senin. 'Analar ağlamasın' dediniz, Doğu ve Güneydoğu'yu PKK'ya teslim ettiniz analar ağlıyor" dedi.

AKP'nin iktidarı HDP ile paylaştığını öne süren Vural, "Nasıl bir çözüm süreci, PKK çocukları dağa kaçırıyor, 'örgüte katılımda yaş sınırı vardır' diyerek dalgasını geçiyor, bir ülkenin Başbakanı kendi vatandaşlarının çocuğunu PKK'dan kurtarmak için Doğu ve Güneydoğu'daki paralel yapıya yalvarıyor" dedi. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada devlet otoritesi ortadan kaldırılmıştır. Çocuk kaçıranlarla ilgili kimseye bir söz söylemiyor, HDP'yi göreve çağırıyor. Pis ve kirli bir oyun oynanmaktadır. Çocuklarımızı kaçıran, yolumuzu kesen onlar, bunlara yol verenler, sanki iyi bir iş yapıyormuş gibi toplumda umut balonları uçuruyorlar. Bugün okulları da PKK'ya teslim etmek isteyen bir AKP hükümeti var Doğu ve Güneydoğu'da."