Torbalarda 25 kilo yazdığını, fakat içindeki kömürün 20- 21 kilo olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, aradaki farkın ne olduğunu sordu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Şu bir torba kömürden menfaat paylaşımı yapanlar, rant şebekeleri. Türkiye'nin takip etmesi gereken budur. Bu kömür üzerinden rant dağıtımı, soygun düzeni kuran bir yapılanma vardır" dedi.

Başbakanlığın fakir ailelere kömür yardımı için TKİ'ye görev verdiğini, TKİ'nin bu işi rödövans verdiği firmalardan veya ortağı olduğu firmalardan ihalesiz aldığını iddia eden Vural, kalitesiz kömürlerin fakirlere dağıtıldığına öne sürdü. Torbalara 25 kilo yazıldığını, fakat torbaların 20 ile 21 kilo doldurulduğunu belirten Vural, geri kalan kömürün nereye gittiğini sordu.

OKMEYDANI OLAYLARI

Okmeydanı'nda meydana gelen olaylarda iki vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Vural şöyle konuştu:

"Hangi derin odaklar bu oyunları oynuyorsa hükümetin görevi bu oyunu oynatmak değil, bozmak olmalıdır. Herkes aklını başına almalıdır. İktidar hırsı bu ülkeye acıdan başka bir şey getirmiyor. Milletin kışkırtılmasına vesile olunmaması gerekir. Türkiye'nin getirildiği bu noktada endişeli olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

PKK'nın 6 ayda 331 çocuğu kaçırdığını belirten Vural, "PKK'nın kaçırdığı çocuklar için ağlayan anaların gözyaşlarını görmezden geliyorsunuz. Çözüm denilen şey Doğu ve Güneydoğu'yu PKK'ya teslim etmek midir? PKK'nın militan devşirmesini hoş görüyorsunuz. Buna sözü olmayan bir kişinin bakanlık yapma hakkı yoktur. Bu anaların gözyaşlarına cevap veremeyen bir kişi nasıl bu milleti temsil edebilir. İradelerini PKK'ya teslim etmişler" diye konuştu.

'VALİ COŞ'UN MECLİS'E KAVAS OLACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜM'

Valiler kararnamesiyle ilgili değerlendirme yapan Vural, "Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un Sakarya'ya görevlendirilmiş. Adana Valisi'nin Meclis'te kavas olarak görevlendirilmesini düşünmüştüm ama Sakarya'ya vali olarak göndermişler. Allah Sakaryalı'ları bu validen korusun" dedi.