TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin 2 numaralı ismi Joe Biden'in Türkiye ziyaretine değinen Vural, Biden'in Irak, Kıbrıs ve Ermeni sorununa ilişkin daha önce 'Irak'a 3'e bölelim, Kıbrıs sorununu çözün, Ermeni soykırımı tanıyalım' yönündeki sözlerini anımsattı. Vural, Biden'e "Ey senatör sana ne diyecek biri yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül tarafından veto edilen Şike Yasası'na değinen Vural, bu konuda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Hiçbir milletvekili tekrar Meclis'e getirmeye cesaret edemez" sözlerini eleştirdi. Vural, "Bülent Arınç'ın tavrı ve ifadeleri çok yakışıksız. Tehdit ediyor. Sen kimsin? Otur oturduğun yerde. Sayın Başbakan'ın bir süre olmaması AKP'nin olmadığını da gösteriyor. Her kafadan bir ses çıkıyor" dedi.
Arınç'ın sözlerinin Cumhurbaşkanı'nın iradesinin Meclis'in iradesinin üstünde tuttuğunu gösterdiğini belirten Vural, "Bunlar 'demokrasi havarileriyiz' diyor. Cumhurbaşkanı'nın iradesini Meclis'in iradesinin üstünde tutuyorlar. Sevsinler senin demokratlığını. Senin demokratlığın bu mu?" dedi.

Arınç'ın El Cezire Televizyonu'na verdiği röportajda, soruyu beğenmeyerek programı terk ettiğini söyleyen Vural, hükümet üyelerinin kendilerini pohpohlayan programa çıktığını iddia etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, AK Parti içinde Şike Yasası ile ilgili farklı düşüncelerin olmasını ilişkin soruya, "Başbakan yokken rol kapma, rol paylaşma girişimi" olarak değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a çağrıda bulunan Vural, "Eğer cesareti varsa, 'Hükümet sıralarına oturacağım, hayır' diyeceğim cesaretini gösterir" dedi.

Vural, Şike Yasası konusundaki tartışmalara ilişkin ayrıca, "Sırça köşklerle ilgili mücadele mi başladı?" dedi.
AK Parti içinde yaşanan tartışmaları yakışıksız bulduğunu söyleyen Vural, bu tartışmaların devlet yönetimi ile bağdaşmadığını söyledi.
Bir soru üzerine Vural, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak belirten tarihleri ünlü kahin Nostradamus'un kehanetlerine benzetti. Vural, "Nostradamuslar var. 2010 mu olacak 2014 mü olacak diye. Post kavgası. Başbakan'ın hasta yatağında bu tür tartışmaların yapılmasını devlet geleneği açısından doğru bulmuyorum" dedi.