MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündem ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı'nı görev süresine ilişkin yaşanan tartışmaya değinen Vural, 2007 yılında çıkartılan kanunun bugüne kadar bekletilip, bugün tartışılmasını eleştirdi. Vural, "O zamandan bugüne 5 yıl mı 7 yıl mı olduğunu ortaya koyamadınız da bundan sonra niye koyuyorsunuz? Bu çatlağı yapıştırmak için Cumhurbaşkanlığı süresi araç olarak mı kullanılıyor?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili "Gül olur, sümbül olur, lale olur" şeklindeki sözlerine göndermede bulunan Vural, "Kimin gönlünde ne yatıyor bilmiyorum. Gül'ün kim olduğunu biliyoruz, ama Manisa'nın da lalesi meşhur. Lale diyerek kendini mi çağrıştırıyor, bilmiyoruz. Sümbülü de siz bulun" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 31 Mayıs 2007 yılında kabul edilen anayasa değişikliği ile 5 yıl olduğunu kaydeden Vural, daha önce AK Parti'li vekillerin Cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl olması gerektiğiyle ilgili açıklamaları anımsattı. Anayasada sürenin 5 yıl olduğuyla ilgili açık düzenleme dururken bunun kanunla nasıl 7 yıl yapılacağını merak ettiğini söyleyen Vural, "Kanunla anayasa mı değişecek. Böyle garabet olabilir mi?.Burada 367 yazmıyor" diyerek 367'yi tartışanlar şimdi burada Ben de soruyorum 7 yazıyor mu? Bunlar 367 engeli koyanlarla aynı zihniyette. 27 Nisan bildirisini hazırlayıp 367 kilidini halkın önüne koyanlarla AKP aynı zihniyette buluşmuş gözüküyor. CHP'nin o günkü tavrı ile bugün AKP'nin tavrı aynı zihniyette buluşmuştur. Kanunları ruhuna göre uygulamak lazım, kişilere dönemlere göre olmaz" diye konuştu.

Vural 2010 yılında KPSS'de Cumhurbaşkanı görev süresiyle ilgili sorunun doğru yanıtının sınavı yapan ÖSYM tarafından 5 yıl olarak verildiğini belirterek bir öğrencinin yazdığı mektubu okudu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün 5 yılın sonunda istifa etmesi gerektiği yönünde CHP'li bir milletvekilinin yaptığı çağrının sorulması üzerine Vural, "Niye istifa etsin, süresi dolunca ayrılır. 5 yıl daha seçilme hakkını neden elinden alıyorlar" dedi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in terör örgütü üyeleri için "gerilla" dediği iddialarının anımsatılması üzerine Vural, "Hangi gafını düzeltelim" dedi.

Vural, "Terör örgütüne mensup olanlar teröristtir. Gerilla adı altında PKK'yı masum taleplerin temsilcisi gibi gösterme gayreti saplantısının sonucu. Kurşun sıkan öldüren, bölücü terör örgütüdür, ona hizmet eden de teröristtir. Teşhis yanlış, tedbir yanlış, söylem yanlış. Al birini vur ötekine. Akif Beki düzeltsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 5 yıl sonrası görevine devam etmesi halinde durumunun hukuka aykırı işgal olacağını savunan Vural, "367 nasıl safsata gereksiz siyasal tartışmaya yol açtıysa 5-7 yıl konusu da gereksiz bir tartışmaya dönüştürülmeden millet seçsin" diye konuştu.