MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili hükümeti eleştirdi. Türkiye’de bir isyan oluştuğunu belirten Vural, “Bu isyan gürültü ile kapatılamayacaktır. Bu isyanın üstünü kimse örtemeyecektir.” dedi.

Türkiye’de yürütme krizi yaşandığını ifade eden Vural, “Bugün Türkiye’de açık bir şekilde yürütme krizi yaşanmaktadır. Hukuk devletini yok sayan bir yürütme anlayışının krizi ile karşı karşıyayız. Bu zihniyet bizim maddi varlıklarımızı yürütmüştür. Çok boyutlu çok derin yürütme krizi vardır. Bu yürütmenin başı da Erdoğan’dır. Bu soygun bölücülük çetesi, 11 yıldır, bu yapıyı muhafaza etmek için milli değerleri, aklınıza gelecek her şeyi kullanmıştır.” diye konuştu.

Başbakan’ın sözlerini hatırlatan Vural, şöyle devam etti: “Savcı evladını ifadeye çağırıyor, gitsin ifade versin, neden korkuyorsun? Ortaya çıksın, ak koyun kara koyun meydana çıksın hodri meydan. Sanki yolsuzluk operasyonu yürüten polislerin görevden alınmasının arkasında Başbakan yok. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı suçu ve suçluyu savunuyor. Böyle bir rezalet olur mu? Yolsuzlukta adı geçen bu insanlar Başbakan’a göre masum. Sen bu bakanları niye görevden aldın? Çık açıkla. Demek ki sen de ortaksın. Mahkemenin tutukladığı insanlara masum diyor. Beyefendi masum demiş, ne gerek var mahkemeye. Başbakan hem yasa çıkarsın hem yargılasın. Kendi çalsın kendi oynasın. Biz kimsenin suçlu olduğuna karar vermiyoruz ama yargı ve mahkeme süreci devam etsin. Kara parayı aklayanlar ortaya çıksın. Bu millet görsün asrın yolsuzluğunu, görsün. Paralel devlet varsa onun başı sensin. İllegal çete varsa başı sensin. Yolsuzlukların da rüşvetin de soruşturması devam etsin. Bunları atayan göreve getiren sen değil misin? Yolsuzluk soruşturması sadece Türkiye’de mi oluyor?”