AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP grup Başkanvekili Bilal Doğan Haber Ekspres'i ziyaret etti. İl Başkanı Delican, İzmir'de parti ile vatandaşlar arasında bir yanlış anlaşılma olduğunun farkında olduklarını belirterek, 'Kamuoyunun tepki gösterdiği bütün sorunlara ortak çözüm bulmak için çalışacağız' dedi.

Bu çalışmanın ilk etabını ilçe yönetim kurulları seçimiyle gerçekleştireceklerini belirten Delican, yeni yönetimlerin İzmirliye daha yakın oluşturulacağını ifade etti. Başta Alsancak Stadı olmak üzere, il özel idare mülkleri konusunda İzmirlilerin oluşturdukları tepkiyi çözmek istediklerini belirten Delican, 'Stat konusunun çözümünde bize düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç ile görüşüp konuyu çözmek istiyoruz. Maddi manevi destek sağlayacağız' dedi.

İl Özel İdare mülkleri için ilerleyen bir yargı süreci olduğuna dikkat çeken AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 'Şimdi yargı sürecini beklemek gerekir. Mahkeme kararını yakında verecektir. Yargı süreci sonunda bile hata varsa yine düzeltilir. Bizler gerekli kurumlarla o zaman konuşmaya hazırız' diye konuştu.