Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dileyen Yeniçeri, Erdoğan sonrasında AKP'nin büyük sarsıntılarla karşı karşıya olacağını öne sürerek, "Erdoğan'ın Çankaya'dan AKP'yi yönetmesi, yönlendirmesi mümkün değildir. Partinin ve milletvekillerinin üzerinde Erdoğan'ın gölgesi elbette eksik olmayacaktır, ancak Çankaya'ya çıkan Erdoğan'ın parti ve partililer üzerindeki baskısı giderek azalacak, sonuçta AKP ciddi yarılmalarla karşı karşıya kalacaktır. Seçimi kazanmışlardır. Evet AKP için bu bir zaferdir ama bu zafer, aslında kazananın öldüğü Pirus zaferi olacaktır" diye konuştu.

"ERDOĞAN ANAYASA VE YASALARI KENDİNE UYDURMAYI İLKE EDİNMİŞTİR"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, Erdoğan'ın Başbakanlık ve parti genel başkanlığını devam ettirmesine ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine, Anayasa'nın 101'inci maddesinin seçildiğinde milletvekilliğinin düştüğünü hükme bağladığını belirtti. Yeniçeri, "Başbakan Erdoğan Anayasa ve yasalara uymayı değil, Anayasa ve yasaları kendine uydurmayı ilke edinmiştir" dedi.

"TEPEDE DEVLER KAVGASI YAŞANMAKTADIR"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Siyaset planım yok" dedikten sonra AKP'ye döneceğini açıklamasının ciddi dönüşüm içinde olduğunu gösterdiğini ifade eden Yeniçeri, bunun üzerine Gül'ün AKP Genel Başkanı olmaması için kongre tarihinin 27 Ağustos olarak belirlendiğini ve emrivakiyle karşı karşıya bırakıldığını savundu. Yeniçeri, "Tepede devler kavgası yaşanmaktadır. Bu sürecin önümüzdeki dönemde marazi sonuçlarını hep beraber izleyeceğiz" diye konuştu.

AKP'nin 12 yıldır 'demir yumruk' ile yönetildiğini savunan Yeniçeri, AKP içindeki yetenekli milletvekillerinin kendi kapasitelerini kullanamamaktan şikayet ettiğini söyledi. Yeniçeri, "AKP içinden yeni parti çıkması muhtemeldir" dedi.