Bakan Günay, Alsancak'taki eski Sümerbank binasında incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süredir İl Özel İdaresi'nin Konak'taki binasını, İZDOB'un bazı ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıklarını belirtti.
İl Özel İdaresi'nin, satmak yoluyla binayı bakanlığına devretmek istediğini söyleyen Günay, "Fakat ihtiyacımıza çok uygun gelmedi. Şimdi kendi ihtiyaçları için o binada tadilat yapmak istiyorlar. Bizim de bu binayı boşaltmamız gerekiyor" dedi.
 Günay, İZDOB'un ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bir süreliğine Çankaya'da yeni bir yer kiraladıklarını kaydederek, her yıl milyonlarca lirayı kiraya vermek istemediklerini, sanat kurumları ve idari ünitelerinin bir merkezde toplanması için İzmir'de bulunan TEKEL, Sümerbank, kamu kurumları ve KİT'lere ait metruk yapılarda inceleme yaptıklarını ifade etti.
Bakan Günay, şöyle konuştu: "Sümerbank'a ait bu binaya geldiğimde, semtin terk edilmişliği karşısında önce irkildim. Bina, kısa bir sürede derlenip toplanabilir ve sosyal dokunun gelişmesine katkı sağlayabilir. Başka önerilen yerler de var. Bunlardan bir tanesi de Enerji Bakanlığına ait Alsancak'taki yer. İzmir'de kültür ve sanat mekanlarının daha iyi bir altyapıya kavuşması, uzun bir süredir takip ettiğimiz bir konu. Bu konuda uzunca zamandır tartışmalar vardı. Bir süre yerel yönetimler bu sorunu çözsün diye bekledim ama iş üzerimize kaldı. Bir çözüm bulacağız. Çankaya'da kiraladığımız yeni yer, İl Özel İdarenin binasından çıkacak Devlet Opera ve Balesinin ihtiyaçları için bir süre kullanılacak. İl Özel İdarenin binasından, fazla uzun süre olmadan çıkarız diye düşünüyorum."