Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bölgeye desteklerinin süreceğini ifade ederek, EXPO'nun da bölge için çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Yıldırım, "EXPO sadece İzmir'in değil, Ege Bölgesi'nin kurtulma projesidir" dedi.

İlçede Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi tarafından karşılanan Bakan Yıldırım'a, eşi, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Hamza Dağ eşlik etti. Bayındırlılar tarafından Bakan Yıldırım'a ithafen asılan 'Yerden çıkar kaynak gökten düşen yıldırım*Gözümüz yollarda kaldı hoşgeldin Binali Yıldırım', 'Kayıköylü, dumanlı yaylalı sert iklimin mert yiğidi hoş geldin' ve 'Hökömetli bakanımız hoş geldin' yazılı pankartlar dikkat çekti. Bayındır'ın Osmanlı döneminden itibaren çiçeğin merkezi olduğu ve şimdi bile Türkiye'nin yarısının çiçek ihtiyacını karşıladığını belirten Yıldırım, çiçekçiliğin Bayındır'da artık marka halİne gelmeye başladığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de Bayındır'dan çiçek almaya karar verdiğini söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 milyon çicek talebinde bulunduk fakat çiçek bulamadık.O günden bu güne Bayındr 60 milyon çicek ekiyor.İzmir Büyükşehır Belediyesine ve Bayındır Belediyesıne tesekkür ediyorum. 10 bin kişiye iş ve aş sağlıyorlar, sağolsunlar varolsunlar."

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin efelerin yatağı olduğunu ifade eden Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Bu sebeple hizmet etmek bu alanın bereketli topraklarını daha fazla üretime zenginliğe dönüştürmek bizim boynumuzun borcudur.Bu borcumuzu seve seve yapacağımız geleceğimizin teminatı siz insanlara ne kadar destek versek azdır."

İzmir'in EXPO projesinin önemine de değinen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: "EXPO İzmir'in 2023 hedeflerini gerçekleştirme projesidir. Bu proje sadece İzmir değil, bütün Ege'nin kurtulma projesidir. O kadar önemli bir projedir. Bu nedenle bütün İzmir, STK'lar yerel ve merkezi yönetim EXPO'nun ülkemize kazandırılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu projeyi elele bölgemize kazandıracağız"

EXPO'YU ALDIK SAYIYORUM


İzmir Valisi Cahit Kraç da, günümüzün yükselen değerinin çevre olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Çevre denilince de akla gelen çiçektir. Çiçek te İzmir ve Bayındır demektir. Bugün 100 milyon üretim gerçekleştirilen çiçek sayısı kısa zamanda 60 trilyonluk serveti bu bölgedeki insanların cebine aktarıyorsunuz teşekkür ediyoruz. 600 farklı türde çiçek üretimini destekliyorsunuz. EXPO 2020 adaylığımız var. Ortalama 20 milyon ziyaretçi ve 20-40milyar dolarlık yatırım öngörülüyordu. Biz gerçekleştirilen projelerle EXPO'yu aldık gibi görüyorum. İzmir'de başlayan projelerin bedelleri EXPO için ön görülen yatırım bedelini buluyor. Bu anlamda ben EXPO'yu aldık olarak görüyorum. İnciraltı'nın EXPO fuar alanı olarak düzenlenmesi konusunun da çözüme kavuştuğunu ve bu konuda meclis gündemine gittiğini kısa sürede de sonuçlanacağını biliyorum. Festivalde emeği geçenlere teşekkürler"

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve beraberindeki heyet Bayındır Uluslararası Çiçek Festivalinin açılış kurdelesini kesti ve üreticileri ziyaret etti.