AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, “Yolsuzlukların arkasında duran namerttir. Gideceği yere kadar gitsin ama yolsuzluk kisvesi altında bu ülkenin temellerine dinamit koymak kimsenin harcı değildir. 11 yıllık kazanımını 11 günde tüketmeye kimsenin hakkı yok. Kimsenin bu ülkeyi IMF’ye, dış güçlere bağımlı hale getirmeye hakkı yok. Sömürüleri kesilenler, emzikleri düşenler ne yapacaklarını şaşırdılar ama bu millet her şeyin farkında. Yolsuzluk oldu da, kardeşim bu yollar, havalimanları, hızlı tren iletişim yolları, hastaneler, okullar nasıl yapıldı?” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına Kınık’ta devam etti. Partisinin Kınık İlçe Başkanlığı önünde yaklaşık 300 kişiye seslenen Yıldırım, Kınık’ın müzminleşmiş dilden dile dolaşan efsaneleşen problemleri olduğunu bunların yerel yönetimler düzeyinde çözülebilecek sorunlar olduğunu öne sürdü. Yıldırım, “Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız güzümüz üstünde yeri var. Geçmişte ülkemize hizmet eden herkesi takdirle şükranla anarız ama hizmet etmeyenlere de cömertlik yapacak değiliz. Sorunlarınızı biliyoruz. Kınık’ın organize sanayi bölgesi var ama adı var kendi yok. Sorunlar yumağı haline gelmiş. Bizim önemli işlerimizden biri olacak. Hala buradaki atık suların Gediz Nehri’ne aktığını ve orayı zehre dönüştürdüğünü biliyoruz. 30 bin nüfuslu bir ilçenin atık su arıtma tesisi olmaması büyük eksikliktir. Kınıklı sağlık sorunu olduğunda da ya Bergama’ya ya Soma’ya gidiyor. Bunun da ele alınması lazım. Ağırlıklı tarımla meşgulsünüz. Tarımla ilgili çok destek var buna rağmen neden memnuniyet istenen düzeyde değil. Bizim için siyaset eşittir hizmet. Hizmet yapmak için dertli olacaksınız. Derdiniz olursa insana hizmeti dert edinirseniz o zaman sonuç çıkar. AK Parti’yi Türkiye’de iktidara taşıyan ekibe bakın yerel hizmetteki başarısıyla gelmiştir. Ben o ekibin bir elemanıyım. İstanbul başarısındaki ekipte yer alan biriyim. 200 milyar liralık yatırımı Türkiye’nin her köşesine taşıdık” dedi.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Binali Yıldırım, rakiplerinin kendisiyle hizmette yarışamayacağını öne sürerek, “Bizimle siyaset yapan rakiplerimiz hizmette bizimle yarışamazlar. Hiç şansları yok. Onun için ne yapıyorlar ha babam çamur atıyorlar. Atın durun güneş balçıkla sıvanır mı? Sıvanmaz. Biz konuşmuyoruz. Türkiye’nin her tarafında eserler konuşuyor” dedi.

KÖKLÜ ÇÖZÜMLER BİZDE

Binali Yıldırım, İzmir’e kaybolan yıllarını yıldırım hızıyla kazandıracağını ileri sürerek, “Çağdaş olmanın gereği altyapının eksiksiz yapılmasıdır. Göz boyamakla ufak tefek projelerle alttaki biriken sorunları ortadan kaldıramayız. Köklü çözümler bizde. Çünkü bizim 11 yıllık ispatımız var. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştüren bir iktidar olarak karşınızdayız. Türkiye’yi hızlı trenlerle buluşturan, hava yolunu halkın yolu yapan bir iktidarın mensubu olarak cumhuriyet tarihinin rekoru 11 yıl ulaştırma bakanı olarak 2.5 yıl İzmir milletvekili olarak karşınızdayım. Zaman İzmir’e hizmet zamanıdır. İzmir’in kaybolan yıllarını yıldırım hızıyla telafi etmek zamanıdır” dedi.

BUNLARDA BÖLÜNME HASTALIĞI VAR

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, 30 Mart’ta, 2023 Atatürk Türkiye’sine çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak İzmir Büyükşehir Belediye başkanının da seçileceğini, Büyükşehir’in sadece Körfez'in etrafında değil 12 bin kilometrekare toprağının her karışında yetkili olacağını belirterek, “Büyükşehir’e gelen tüm kaynaklar devlet destekleri buralara harcanacak. Dengeli bir şekilde harcanacak. Onun için bu seçimler Kınık ve İzmir için çok önemli. Büyükşehir Kanunu mecliste görüşürken ana muhalefet meydan muharebesi yaptı. Çok mücadele etti çıkmaması için 'bu yasa ile Türkiye’yi böleceksiniz’ dediler. Onlarda bir bölünme hastalığı var. Bu ülkeyi kimse bölemez. Dört vazgeçilmezimiz var. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak. Bir yıldır ülkede huzur var, sükun var, kardeşlik var. Şehitlerimiz gelmiyor. Bunun kime ne zararı var? Neden rahatsız oluyoruz? Bundan kardeşlikten ne zarar gelir” dedi.

'İZMİR KALEMİZ’ DİYORLAR HADİ ORADAN

Yıldırım, İzmir’de hizmetin kalesini inşa edeceklerini öne sürerek, şöyle konuştu:

“Bizim siyasetimizde husumet yok hizmet var. Hamaset yok nutuk atmak yok. 'Burası İzmir burası bizim kalemiz’ diyorlar. Hadi oradan İzmir’in tek kalesi var Kadifekale. Hadi oradan. İzmir’e hizmetin kalesini inşa edeceğiz. Boş lafların sloganların değil. 14 yılda hamasetle söylemlerle korku siyaseti ile kenti getirdiğiniz nokta ortada. İzmir eğer bu durumdan memnunsa benim diyeceğim bir şey yok. Memnun musunuz, değişime hazır mısınız? İsterseniz başarırsınız. Biz inanıyoruz ve hemşehrilerimize güveniyoruz. 30 Mart’ta hizmet siyasetinin anahtarını birlikte teslim alacağız.”

14 YIL NE YAPTIN

Yıldırım, yerel yönetimlere yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Size gelip 'yapacağım’ diyenlere '14 yıl ne yaptın’ diye sorun. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Kimisi konuşmada uzman kimisi hizmette uzman. Konuşmada uzmana ihtiyacı var mı Kınık’ın? Sizin karşınıza gelenler kilometrelerce konuşur ama bir arpa boyu yolu yoktur. Biz kilometrelerce yol yapıp bir arpa boyu konuşanlardanız. Yerel yönetimlerin başarısızlığının arkasında ekipleri yok. Bu iş ekiple olur. Sizinle yola çıkanlara güveneceksiniz. Sonuna kadar güveneceksiniz. Onara fırsat ve imkan vereceksiniz, teşvik edeceksiniz. İyi niyetli olabilirsiniz iş yapmak isteyebilirsiniz ama iş yapmak insiyatif ister, risk almak ister. Hiç iş yapmazsan hata yapmazsın. Bizim iş yapmayan insanlara değil hata yapanlara ihtiyacımız var. Herkes hata yapabilir.”

YOLSUZLUK OLDU DA BU YOLLAR NASIL YAPILDI

Binali Yıldırım, yolsuzluk iddialarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Yolsuzluk arsızlık var diye bir yaygara gidiyor. İş yapıyor kardeşim iş yapan insan hata yapar. Yolsuzlukların arkasında duran namerttir. Gideceği yere kadar gitsin ama yolsuzluk kisvesi altında bu ülkenin temellerine dinamit koymak kimsenin harcı değildir. 11 yıllık kazanımını 11 günde tüketmeye kimsenin hakkı yok. Kimsenin bu ülkeyi IMF’ye, dış güçlere bağımlı hale getirmeye hakkı yok. Sömürüleri kesilenler, emzikleri düşenler ne yapacaklarını şaşırdılar ama bu millet her şeyin farkında. Yolsuzluk oldu da kardeşim bu yollar, havalimanları, hızlı tren iletişim yolları, hastaneler, okullar nasıl yapıldı? Türkiye nasıl 11 yılda 50 yıllık sorunlarını çözerek bu günlere geldi. 23.5 milyar IMF borcunu nasıl sıfırladı? Bunların hepsinin cevabının verilmesi lazım.”