Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Şu anda HDP’nin, ‘Silahlar sussun, terör olmasın’ cümlesini Ak Parti ve hükümetimize söyleyeceğine eğer cesareti varsa PKK’ya söylemesi lazım. PKK’nın yaptıklarını kınaması lazım. HDP’nin 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı şirin gözükmeleri, yüzündeki boya aktıktan sonra gerçek haline dönüştü. Bir terör dili haline dönüştü. İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP’ye verilen emanet oyların önemli bir kesiminin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele 3 gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum” dedi.

Yıldız,  Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nin hazırladığı Türkiye Enerji Raporu’nun tanıtım toplantısında, PKK’nın Hakkari-Çukurca karayolunda elektrik direklerini devirmesine ilişkin, “Çukurca’ya giden enerji iletim hattını devirdiler. Ne olacak şimdi, 3 günlük enerji kesintisi olduğunda bunun faturasını kim ödeyecek. O direği devirenin PKK olduğunu bütün halkımız biliyor. Hem devireceksiniz hem de Kürtlerin hakkını savunduğunuzu iddia edeceksiniz” diye konuştu.

OLUMSUZ SONUÇLARA DİKKAT ÇEKTİM

Bakan Yıldız, daha sonra konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Büyük resme bakmak yerine sözlerimi çarpıtıyorlar. Ben, ‘biz yapıyoruz, sen kırıp döküyorsun’ diyorum. Yıkılan elektrik direğini tamir edene dek üç gün geçiyor. Önce asker güvenli hale getiriyor. Sonra biz gidiyoruz arızayı ve araç gereci tespit ediyoruz. Sonra tamir ediyoruz. Çukurca’daki tek hattı yıktılar ve ilçeyi elektriksiz bıraktılar. Silopi santralına kömür taşıyan sistemi patlattılar, tamir için gereken pano 4 günde geldi. Barajlara zarar veriyorlar, tamiratı daha uzun sürüyor. Yani benim dediğim ‘üç gün elektriksiz kalsınlar, terbiye olsunlar’ demek değil. Yaptıklarının olumsuz sonuçlarını halkın yaşadığına dikkat çekiyorum.”       

Onun sözleriyle başladı

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin pazar günü partisinin Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı’ndaki HDP’ye yönelik sözleri tartışmanın fitilini ateşledi. Toplantıda ilginç anekdotlar anlatıp çeşitli örnekler vererek konuşan Bahçeli’nin basına kapalı toplantıda, HDP ve HDP’ye oy verenlerle ilgili şu sert ifadeleri kullandığı öğrenildi: “İzmir’de, Marmaris’te yazlıklarında yatıp AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun.”