MHP İzmir il teşkilatı Konak ve Ödemiş ilçe teşkilat kongrelerini tamamladı. Kongrelerde konuşan İl Başkanı Necat Karataş, Büyükşehir Belediyesi'ni ve Hükümet'i eleştirdi. Göreve geldikten sonra hedefini 2014'de yapılacak "Yerel Seçimlerde Zafer" olarak belirleyen Karataş, ilçe kongreleri sürecinde önemli kilometre taşlarından biri olarak gördüğü Konak ilçe kongeresinde partisi adına önemli açıklamalarda bulundu. Karataş şunları söyledi;
"12 Mart 2012 İstiklal Marşımız'ın kabulünün 91. yıldönümü. Andımız'ı ve Atamız'ın Gençliğe Hitabesi'ni tartışmaya açan Ak Parti hükümeti, İstiklal Marşımız'ı da mı tartışacak, bunu merak ediyoruz. Türk Milleti'nin şeref ve haysiyetinin haykırışı olan bu milli metinlerimizi tartışamaya açarak ne hedefliyorlar artık bunu açıkça söylemelidirler"

"Milli değerlerimiz kaosa sürüklenerek, insanımız milli vicdandan, milli heyecandan ve milli şuurdan uzaklaştırılmak mı isteniliyor? Ne düşünülürse düşünülsün, liderimiz Devlet Bahçeli etrafında kenetlenen milliyetçi hareket her türlü oyunu bozacak güçtedir. Kongrelerden bu güçle çıkmakta geleceğe daha sağlam adımlarla yürümektedir" diyerek hükümeti eleştiren Karataş, Büyükşehir Belediyesi için de şunları kaydetti: "İzmir'i pazarlanacak bir meta, İzmirli hemşehrilerimizi de sadece oy potansiyeli olarak gören zihniyetler şimdiden ahkam kesmeye başladılar. İzmirli'nin gönlüne ipotek koymaya çalışıyorlar. İzmirliler de elbet bu zihniyete soracaktır; CHP belediye olarak 13 yıldır, Ak Parti de hükümet olarak 10 yıldır hizmet ettiğini söylüyor ama İzmir'e ne yaptınız? İzmir Liman kenti diyorsunuz, liman tartışılıyor! Sanayi şehri diyorsunuz, fabrikalar Manisa'ya kaçıyor! Fuar kenti diyorsunuz, EXPO çalışmalarında operasyon düzenleniyor! Gelir seviyesi yükseliyor diyorsunuz, 1 milyon 250 icra dosyası var! Eğitim şehri diyorsunuz, nazım planda eğitim alanı yeri yok! Turizm şehri diyorsunuz, yatak sayısı komik! Metro diyor, yol diyorsunuz, bir türlü tamamlayamıyor, insanımıza yıllardır sıkıntı çektiriyorsunuz! Yollarımız ve sokaklarımız delik deşik! İşte CHP ve Ak Parti'nin İzmir'i! Bu sizin hizmet ettiğinizi söylediğiniz İzmir!"

İzmir'in makus talihini MHP yenecek
Partisinde "Büyük Davet"i başlatan İl Başkanı Karataş; "Şimdi buradan bütün gönüldaşlarımızla bir hareket başlatıyoruz, bize sadece el sıkmak yetmez, insanımızın gönlünü ve fikrini fethetmemiz gerekir. Bundan sonra ilk hedefimiz, üye  sayımızı da oy sayımızı da arttırmaktır. "Daha Çok Üye Daha Güçlü MHP" sloganımız olacaktır. İzmir'i kimse sahte proje ve uygulamalarla kandıramayacak, İzmir'in makus talihini hep birlikte yeneceğiz" dedi.

Türk milleti yeniden şahlanacak
12 Mart tarihinin dünyada emsali görülmemiş bir zulumden kurtuluş tarihi olduğunu da vurgulayan MHP İl Başkanı Necat Karataş, "Ermeni zulmünün son bulduğu şanlı Türk Ordusunun kutsal vatan toprağı Erzurum'a mührünün vurduğu bugünde bütün zalimlere sesleniyorum; 'Zulmünüz bitecek, Türk Milleti yeniden şahlanacaktır' " diye konuştu.