Türkiye Başbakanı Davutoğlu ve Yunan mevkidaşı Çipras'ın görüşmesi üzerinden 2 gün geçmesine rağmen yorum ve tartışmalar devam ediyor. Son olarak İzmir AKP İl Başkanı Bülent Delican alınan kararlar ve görüşmeler nedeniyle zirvenin  milat olduğuna dair açıklama yapan mevkidaşını CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'den cevap geldi. Yüksel, Türkiye zirvede kazanan değil kaybeden tarafta olduğunu belirterek tek kazanımın 9 aydır kapalı duran Başbakanlık Ofisinin kullanılmış olması olduğunu söyledi. Yüksel, 'AKP'nin işi halkı kandırmak. Onların pireyi deve olarak sunmaya üzerlerine yok. Bomboş İzmir'in trafiğini kilitleyen, geri kabul anlaşmasının imzalandığı kayıp olan bir zirvedir. Ne yapsınlar onu bir kazanç olarak sunuyorlar. En azından başbakanlık ofisi bir hava almış oldu' dedi.

Türkiye kaybeden taraf

Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: Geri kabul anlaşmasına da imza atıldı. Türkiye burada kazanan değil kaybeden taraftadır. Belki de zirvenin tek bir kazanımı Başbakanlık Ofisi'nin 9 aydırilk defa kullanılmasıdır. Milat olan budur! Ofis açılırken İzmir'e sorunlarına eğilinilecekti, bakanlar kurulu burada toplanılacaktı. Bir kere bile kullanılmadı, Çipras geldi öyle ilk defa kullanıldı. Milat olan belki odur. Hatta Davutoğlu Çipras'a burayı kullanabilisiniz dedi. Milat olarak bunu mu kastediyorlar? Davutoğlu'nun Başbakanlık Ofisi'ni kullanmaya niyeti yok. Yunanistan başbakanına sunuyor.
Kapalı kapılar arkasından gerçekleşen görüşmede alınan kararlar hakkında açıklamada bulunan Yüksel, Yunan Başbakanı Çipras'ın İzmir'e gelmesinin güzel ve olumlu olduğunu ancak buluşmanın milat olarak yorumlanacak bir tarafı olmadığını belirtti. Yüksel, toplantının mültecileri Türkiye'nin başına yıkma amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, 'Çipras'ın geliş nedeni Türkiye'nin önemli bir problem olan mülteci sorunu ile ilgili. Avrupa Birliği bu sorunu Türkiye üzerine yıkma anlayışı içerisinde. Merkel'in satranç oyunu sonucu Çipras öne sürüldü. Hiçbir kazanım yok' ifadelerini kullandı.
Mülteci sorunun sebebinin AKP hükümetinin dış politikası olduğunu da belirten Yüksel, 'Türkiye'deki 3 milyon mülteci sorununa AKP'nin dış politikalarının çok büyük bir katkısı vardır. Suriye'nin iç işlerine karışması sonucunda Ortadoğu bir cehenneme dönüşmüştür. Bugün 3 milyon Suriyeli vardır bunun büyük çoğunluğu İzmir'dedir. Rusya dahil bölgedeki her ülke ile düşman hale geldiğimizden de hem turizmimiz hem tarımımız bundan çok olumsuz etkilenmiştir. Türkiye'nin zararı ekonomik olarak 40-50 milyar dolardır. Ama Davutoğlu Kayseri pazarlığı yaptık 3 milyar dolar daha aldık diye seviniyor. Turizmde kaybettiklerimizi hesaba bile katmıyor' dedi.