Alaattin Yüksel, Tepekule İş Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, partisinin İzmir'deki ulaşım projelerini anlattı. Yüksel, ulusal ulaşım master planını, toplumsal ve ekonomik önceliklere, günün ihtiyaçlarına, çağdaş ulaşım sistemlerine göre katılımcı bir anlayışla yeniden belirleyeceklerini belirtti. Ulaştırma alt sektörlerinin birbirlerini tamamlayıcı ve destekleyici olmalarını sağlayacaklarını kaydeden Yüksel, karayolları güvenliğini arttıracak, "hedef sıfır can kaybı" programıyla yol kaynaklı trafik kazalarını ortadan kaldıracaklarını söyledi. "AK Parti tarafından yandaşlarına verilen ihalelerle kalitesiz yol yapımlarının bir çok can kaybına yol açtığını" iddia eden Yüksel, "AKP'nin yaptığı iyi niyet projeleri bile yandaşlarına rant sağlamaya yöneliktir" dedi.

Muğla'ya demiryolu

Her köye ve beldeye, her mevsim güvenli ulaşımı sağlayacak karayolu ağını ve hizmet altyapısını oluşturacaklarını kaydeden Yüksel, ulaşımla ilgili projeleri hakkında, şu bilgileri verdi: "Demiryollarında başta hızlı tren hatları olmak üzere altyapı yatırımlarına ağırlık verecek ve taşımacılıkta demiryollarının payını önemli ölçüde artıracağız. Tüm önemli limanlarımızın demiryolu bağlantılarını projelendireceğiz. Demiryolları yatırımlarının planlanmasında Türkiye'yi uluslararası bir lojistik merkezi haline getireceğiz. Deniz yolundaki ulaşım olanaklarından azami düzeyde faydalanacağız. Büyük üretim ve tüketim merkezlerinde lojistik merkezleri oluşturacağız. Bu merkezlerde denizyolu, demiryolu ve karayolu alt sektörlerini etkin ve dengeli bir yapı içerisinde buluşturacağız. Kentlerimizde hızlı, ucuz, güvenli ve kolay ulaşım için önceliği raylı sistem ve toplu taşımaya ağırlık vereceğiz. Ege'nin bütün illerinin İzmir ile çift yönlü demiryolu bağlantısını gerçekleştireceğiz. Demiryolu ağına Muğla'yı da dahil edeceğiz. İzmir'i çok yakından ilgilendiren bir başka açılım ise İzmir'in İstanbul'a hızlı tren bağlantısıdır. Halen altyapı çalışmaları devam eden Eskişehir-İstanbul hızlı tren sisteminin ve bu hatta ilave edilen Bursa-Bilecik hızlı tren sistemi tamamlanacaktır. Hızlı tren projesiyle İzmir'den veya Manisa'dan İstanbul hattına erişmek mümkün olacaktır."

Kuş Cenneti'nde uçuş olmaz

Yüksel, partisinin İstanbul otoyolunun en kısa zamanda gerçekleştirilmesi için yatırım desteği, yarım kalan Denizli otoyolunun tamamlanması vaadini dile getirdi. Yüksel, Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurtdışına direkt uçuşların çoğaltılması için tüm girişimlerin yapılacağını kaydederek, "Havaalanımızın kapasite sınırları dikkate alındığında ve turizm yatırımlarının yarımadada yoğunlaşacağı da göz önüne alınarak İzmir'i ikinci limanının yarımadada planlanması öngörülmektedir. Kuzeyde bir havaalanı yapılacaksa Kuş Cenneti'nin olduğu bir bölgede uçakların uçmasını uygun bulmuyoruz" dedi. Metronun Üçkuyular ve Bornova hatlarının hızla tamamlanacağını belirten Yüksel, Üçkuyular-Narlıdere ve Halkapınar-Otogar hatlarının devreye alınacağını söyledi. Yüksel, demiryolu ağının da kuzeyde Aliağa'dan sonra Bergama'ya, güneyde Cumaovası'ndan sonra Torbalı ve Selçuk'a kadar uzanacağını bildirdi. Kent içi ulaşımında yeni yollar ve kavşaklarla hızlanacağını ifade eden Yüksel, körfezde de hızlı ulaşımı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.