14 ilçede ki mahalle muhtarlarını ziyaret eden Demirsoy; “Muhtarlar mahallenin anahtarıdır” derken, dün askıya çıkan seçmen listelerinin oy kullanacak vatandaşlar tarafından son günü beklemeden kontrol edilmesinin önemine değindi.

Referandum oylamasında sadece Gaziemir’de 4 bin kişinin oy kullanamadığını hatırlatan Demirsoy, ziyaret ettiği Fahrettin Altay Muhtarı Ömer Çalışlar’a vatandaşların seçmen listelerini kontrol etmeye gelip gelmediğini sordu. Muhtar Çalışlar’ın; “Maalesef halkımız bu konuda biraz duyarsız” şeklindeki sözleri üzerine vatandaşların seçmen listelerini incelemeleri için son günü beklememeleri gerektiğini söyleyen Demirsoy; “Referandum oylamasında sadece Gaziemir’de 4 bin seçmen oy kullanamadı. 31 Mart tarihine kadar askıda kalacak seçmen listelerini vatandaşlarımız bir an önce incelemeli, 12 Haziran’da sandık başına gitmeli ve CHP’yi iktidar yapmalı” dedi.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 31 Mart 2011 Perşembe günü saat 17.00’de askıdan indirilecek. YSK genelgelerine göre; Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 12 Haziran 1993 tarihinde ve daha önce doğan, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, Muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık yahut eksiklik bulunan ve nüfus olay bilgisi değişen Türk vatandaşlarının nüfus müdürlüklerine giderek listelere kayıt yaptırması gerekiyor.