Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesinin, MARC Gallup şirketine yaptırdığı bir kamuoyu araştırması sonuçlarına göre, "Yunanistan, Türkiye'ye karşı nasıl bir tavır içerisinde olmalı?" sorusunu yanıtlayan Yunanlıların yüzde 49,6'sının "Türkiye ile yakınlaşma politikasının sürdürülmesini desteklediği, yüzde 44,7'sinin ise, Yunanistan'ın komşu ülkelere karşı daha sert bir tavır içerisinde olmasından yana olduğu" belirlendi.

Araştırmada, "(Yunanistan Başbakanı Yorgo) Papandreu'nun Erzurum ziyareti sizde nasıl bir etki yarattı" sorusunu yanıtlayan Yunanlıların yüzde 49,9'u "olumlu", yüzde 32,1'i "olumsuz", yüzde 18'i de "bilmiyorum, ilgilenmiyorum" yanıtını seçti.

"Papandreu, Türk büyükelçileri toplantısında Kıbrıs'taki işgale ve Ege'deki hava ihlallerine değinmekle iyi yaptı mı, yoksa bunu yapmamalıydı mı?" sorusuna ise, Yunanlıların yüzde 88,2'si tercihini "iyi yaptı", 6,7'si "yapmamalıydı" ve 5,1'de "bilmiyorum, ilgilenmiyorum" yanıtını verdi.

Araştırmada ayrıca, ülkedeki mali krizle ilgili soruları yanıtlayan Yunanlıların yüzde 71,3'ünün 2011 yılında işlerin daha da kötüye gideceğine inandığını ifade ettiği belirtildi.