Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısındaki sözleriyle ilgili olarak Gürsel Tekin, "Gömlek değiştiren Başbakan galiba kendisiyle karıştırıyor. Yüz nakline Başbakan Erdoğan'ın ihtiyacı var ama yüz bulamıyor. Babasını arkadan hançerleyen ve mirasına konan evlada kimse yüz vermez" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin şunları söyledi:

"CHP'nin 89 yıllık tarihinde hiçbir zaman yüz değişimi yaşanmadı. Yüzümüze baktığımızda, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyoruz. CHP’liler birbirine baktığında bunları görüyor. Bu nedenle CHP’de yüz nakli olmaz. Gömlek değiştiren Başbakan galiba kendisiyle karıştırıyor. Yüz nakline Başbakan Erdoğan'ın ihtiyacı va ama yüz bulamıyor. Babasını arkadan hançerleyen ve mirasına konan evlada kimse yüz vermez. Yüz bulsa kendi yüzünü değiştirecek."

CHE'Yİ, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İHBAR ETMİŞ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, savcılığın kendisinin de başkanı olduğu Toplumsal Eğitim ve Geliştirme Derneği’nin Cumhuriyet Halk Evleri (CHE) hakkında soruşturma açtığını belirterek, soruşturmanın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'kanuna aykırı eğitim kurumu açmak' ihbarıyla açıldığını söyledi. CHE’nin kamu kaynaklarını kullanmayan sivil bir sosyal proje olduğuna dikkat çeken Tekin, "Ciddi bir mücadele ve ciddi bir çalışma, sonuç olarak ihbarla bir fezlekeye dönüştü" dedi.

Tekin, derneğin kırsal kesimde özellikle yoksul insanlara yönelik projeler geliştirdiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Devletin yapamadığını, bir sivil toplum örgütü ve gönüllülerle yapılan bir çalışmayı siz savcılığa ihbar edeceksiniz ve savcılık da bununla ilgili soruşturma açacak. Bizlere de fezleke gönderecek. Hiç önemli değil. Bin tane fezleke de gönderseniz, bir milyon soruşturma da açsanız biz inandıklarımızdan vazgeçmeyeceğiz."