İstanbul İl Başkanlığının Şirvan Restoran'da düzenlediği Seçime Hazırlık Toplantısında konuşan Zeybek, iktidara geldiklerinde gerçekleştirmeyi planlandıkları 10 projeyi açıkladı. Zeybek, ilk projelerinin zorunlu askerliği kaldırmak olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Acemi çocuklarımız, nazlı çocuklarımız, terör bölgesine gönderildi. Askerlik, meslekten bir iştir. Nasıl lokantacılık meslektense, marangozluk meslektense, ekonomistlik meslektense askerlik de meslekten gelmiştir. Bunu artık toplum anlamalıdır, geç kalınmıştır. Artık zorunlu askere alma kaldırılmalıdır. Biz Allah'ın izniyle iktidara gelince zorunlu askere alma sistemini kaldıracağız. Ordumuz, meslekten, savaşçılardan meydana gelecek.
 Tarihimize bakın, Osmanlı ve Selçuklu döneminde 19. yüzyıla kadar zorunlu askere alma yoktu. Şimdiki sistem yanlıştır. Artık bundan dönülmelidir. Kapıkulu, sipahiler vardı, bu insanların hayatı savaşmakla geçirdi. Tek yaptıkları iş, savaştı. Bu nedenle şimdi de meslekten, mensuplardan meydana gelen bir profesyonel ordu kurmak zorunludur."
 Bedelli askerliğin de yanlış olduğunu savunan Zeybek, "Parası olan bir bedel ödüyor askerlik yapmıyor, yoksul ise zorla askere alınıyor. Bu Osmanlı'nın yıkılma nedeni olmuştur" dedi.