Devlet Su İşleri (dsi) özellikle Ege'de önemli çalışmalar yapıyor.
DSİ'den yapılan açıklamaya, yani habere göre, barajlara 1 milyon 450 bin yavru balık bırakıldı. Bu da, 'DSİ İzmir'den balık bereketi' olarak yorumlanıyor. Bence de, tarım kadar balıkçılığa da büyük katkı sağlayan barajlar bereketleniyor. Balıkçılıkla geçinen binlerce ailenin yüzünün böylece güldüğünü de söyleyebiliriz.
Ürkmez Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesisi'nde bu yıl 1 milyon 420 bin adet pullu sazanın üretilip İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Eskişehir ve Muğla'daki barajlara bırakılması için, Mayıs ayında sağılan anaç balıklardan elde edilen yavru pullu sazan özel toprak havuzlarda özenle beslendi. Boyları 6 ile 8 santimetre ulaşınca baraj ve gölet göllerine bırakıldı.

İhraç da ediliyor

En çok yavru balık 180 bin adet ile Porsuk Baraj Gölü'ne bırakılırken, Beydağ Baraj Gölüne 150 bin, Işıklı Gölüne 140 bin, Marmara Gölüne 100 bin pullu sazan yavrusu salındı. Sezon boyunca Çaltıkoru Baraj Gölüne 50 bin, Kestel Baraj Gölüne 60 bin, Demirköprü Baraj Gölüne 100 bin, Sevişler Baraj Gölüne 60 bin, Yortanlı Baraj Gölüne 50 bin yavru balık bırakıldı.
Kendi sorumluluk sahasindaki Baraj ve Göletlere 590 bin yavru balık salan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü; Eskişehir Bölgesine ( DSİ 3. Bölge ) 460 bin; Aydın Bölgesine (DSİ 21. Bölge ) 370 bin adet pullu sazan yavrusu saldı.
Batı Anadolu'daki barajlardan tutulan balıklar hem yurtiçinde tüketiliyor. Hem de Japonya ve Çin başta olmak üzere dünyanın dört yanına ihraç ediliyor.
Baraj sahalarındaki balıkçılıktan hem bölge halkı hem de ülke ekonomisi kazanıyor.

Rüşvet aldılar mı?

ABD'nin New York kentindeki federal savcılarca, Halkbank hakkında aralarında İran'a karşı yaptırımların delinmesi ve dolandırıcılığın da bulunduğu 6 ayrı suçtan dolayı iddianame hazırlandı. 45 sayfalık iddianamede 'Halkbank üst yönetiminin Türk hükümetinin üst düzey yetkilileri tarafından desteklendiği ve korunduğu' ifadesi yer aldı.
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'ne sunulan iddianamede Halkbank'ın 2012 ve 2016 yılları arasında İran'ın uluslararası piyasalarda petrol ve doğal gaz satışından elde ettiği geliri harcamasına imkan veren bir tezgahın paravan şirketler ağını kullanarak uygulanmasına yardımcı olduğu ve bunun da ABD yaptırımlarının ihlalini oluşturduğu belirtildi.
Söz konusu tezgahın da hem İran hem de Türkiye'deki üst düzey yetkililerin sağladığı korumayla uygulandığı, bu yetkililerin bazılarının milyonlarca dolar rüşvet aldıkları belirtildi.

Yok artık, diyorum!

ABD Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde paylaşılan açıklamada, ABD'li savcı Geoffrey Berman 'Halkbank'ın Genel Müdür Yardımcısının adil ve kamuya açık bir şekilde yargılanmasında ortaya çıkan gerçekler Halkbank'ın üst düzey yönetiminin ABD'nin İran'a yönelik olarak uyguladığı yaptırım rejiminin etrafından dolanmayı amaçlayan bu tezgaha katıldığını gösterdi' ifadelerini kullandı. Halkbank'ın davranışı sebebiyle Amerikan mahkemesinde hesap vermesi gerektiğini savundu.

Geriye ne kaldı?

Halkbank hakkında iddianamede 'ABD'yi dolandırmak amacıyla komplo kurmak, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı ihlal etmek için komplo kurmak, bankacılık dolandırıcılığı, bankacılık dolandırıcılığı yapmak amacıyla komplo kurmak, kara para aklamak ve kara para aklamak amacıyla komplo kurmak' suçlamaları yer aldı.

DİP EKSPRES

Tasarımcıları ödüllerini alacak

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı organizatörü Reed TÜYAP işbirliği ile bu yıl 15.'si düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2019'un kazananları 23 Ekim 2019 tarihinde Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nın akşamında yapılacak olan törenle ödüllendirilecek.
23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı ve ASD Başkanı Zeki Sarıbekir'in de katılımıyla gerçekleşecek olan Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması ödül törenine davetli olarak takip etmeye çalışacağız.

Türk Kompozit Fuarı'nda

DYO, 10-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Türk Kompozit Fuar'nda Dewilux markası ile yer aldı. 3 gün boyunca devam eden fuarda Dewilux'ün standı büyük ilgi gördü. DYO'nun 1964 yılından bu yana sektörün liderleri arasında yer alan Dewilux markası, Ar-Ge çalışmaları ile sürekli kendini geliştirirken, ürün portföyüne her geçen gün yeni ürünler ekliyor.  

Yatırımcısına kazandırdı

ONAG Yapı ve Hüseyin Divrik Ortaklığıyla Çiğli Ataşehir'de hayata geçirilen Nilüfer Ataşehir projesinde yaşam başladı.
6 bin 792 metrekare alan üzerine inşa edilen Nilüfer Ataşehir projesi 2 parselde 6 bloktan oluşuyor. Toplam 88 konuttan meydana gelen Nilüfer Ataşehir'in inşaatı taahhüt edilen zamanda bitirilerek anahtar teslimleri yapıldı. Projeden ev alan çok sayıda kişi sitede yaşamaya başladı.
  
Kültürel İletişim Forumu

Ana teması 'Asya ve Avrupa Kıtalarına Odaklanmak, Karşılıklı Yarar ve Ortak Kazanca Dayalı Çin-Türkiye Kültürel İletişimi' olarak belirlenen Çin-Türkiye Kültürel İletişim Forumu dün İstanbul'da düzenlendi.
Çin Yabancı Diller Yayın İdaresi Başkanı Du Zhanyuan, Çin ve Türkiye arasındaki karşılıklı anlayış, iletişim ve paylaşımın artırılması için aktif çaba göstereceklerine dikkat çekti.

Sürdürülebilirlik ödülleri    

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen '2019 Sürdürülebilir İş Ödülleri'   kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iki projesi büyük ödüle layık görüldü. İşbirliği kategorisinde ise Büyükşehir'in de paydaşı olduğu TARKEM ödülün sahibi oldu.