Nihal Işık- 2 tüp kan ile kampanyaya destek olmak isteyenler için bağışlar yarın sona eriyor. Gönüllü kök hücre vericisi olmak için Alsancak Devlet Hastanesi Kan Alım Merkezi'ne, 11:00- 16:00 saatleri arasında gidilmesi gerekiyor. İzmir Alsancak Devlet Hastanesi önünde anneleriyle birlikte gönüllü olarak çalışıp heresi kan bağışı yapmaya davet eden Arda Koyunsever (7) ve Ada Bayrakoğlu (7) tüm lösemi hastası çocukların iyileşmesi için bağış yapılmasını istediklerini söyledi. Ellerindeki broşürleri hastaneye gelen ya da hastane girişi önünden geçen kişilere dağıtan Arda ve Ada gönüllü olarak çalışmaktan mutlu olduklarını belirttiler.

Kampanyalar yine düzenlenecek

Hastane içinde Kan Alım Merkezi'nde bulunan Jeofizik Mühendisleri Odası yetkilileri ise şu açıklamaları yaptı: "Gönüllü kök hücre kampanyasında toplanan kan örnekleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Akraba Dışı Doku Bankası'na gönderilecek. Doku tipleri belirlendikten sonra veri bankasına kayıt olunulacak. Toplumda giderek yaygınlaşan lösemi vakalarının artmasından dolayı bu soruna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için yaptık. Türkiye'deki veri bankalarında kayıtlı kişilerle nüfus arasında ciddi bir orantısızlık var. İhtiyaç duyulan ilik nakilleri yüzde 95 oranında yurt dışından karşılanıyor. Bir yerden başlayarak Türkiye'de veri bankasının kendi kendimize yeteceği bir yere gelmek çok iyi olacaktır. Bu kampanyayı yıl içinde dönem dönem farklı hastanelerde yine yapmayı düşünüyoruz. Farkındalığın yaratılması insanlar için çok önemli. Bu kampanya için hedef bağışımız bin ünite kandı" dedi.

Kampanya Jeofizik, Ziraat, Gıda, Orman, Makina, Harita ve Kadastro Mühendisleri ile Şehir Plancıları Odaları İzmir şubelerinin öncülüğünde, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Akraba Dışı Doku Bankası'nın desteğiyle ve Sağlık Bakanlığı'nın onayıyla düzenleniyor. Kök hücre bağışıyla ilgili detayların www.kokhucrebagisla.com adresinden ulaşılabilinir.