100 kat daha güçlü

Sarımsak gıda zehirlenmesine karşı kullanılan antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı

100 kat daha güçlü
03 Mayıs 2012 Perşembe 09:53

Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor. Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir.

Washington State Üniversitesi'nden Dr. Michael Konkel: "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor." dedi.

Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri. Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.