ABD'deki Boston Üniversitesi akademisyenleri, günlük alınması gereken D vitamini miktarının 5 mikrogramdan 15 mikrograma yükseltilmesi gerektiğini açıkladı. Vücuttaki her dokunun D vitaminine ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, 2 bin genin bu vitaminle beslendiğini belirrti. Uzmanlar, özellikle kadınlarda eksikliğine çok sık rastlanan D vitamininin yararlarını şöyle sıraladı:
 Bağışıklık sistemi: Yeni yapılan bir çalışmada, D vitamininin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olduğu saptandı. Kadınlarda erkeklerden daha çok görülen MS (multiple skleroz) hastalığı riski, D vitaminiyle yüzde 40 azalıyor.
Kanser: D vitamini, hücresel büyümeyi düzenlediği için vücudu kansere karşı koruyor. Özellikle kolon ve meme kanserine karşı etkili olan D vitamini ölüm riskini de düşürüyor.
Kemik hastalığı: Kalsiyum kemiklerin güçlenmesinde etken bir element. Kalsiyumun kemikler tarafından emilimini kolaylaştıran D vitamini, kemik erimesine karşı da koruyor.
 Depresyon: Uzmanlar tarafından nedeni tam anlaşılmasa da araştırmalar sonucu D vitamini eksikliği olan kadınların depresiyonu iki kat daha şiddetli geçirdikları ortaya çıktı.
Kalp Hastalığı: Annals of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, vücudunda D vitamini seviyesi düşük olan kişilerin 2 kat daha fazla kalp hastalığına yakalanma riski bulunuyor.