Mehmet Akif Çakmak-  Uluslararası Lions Kulübü'ne hazırlattığı projeyi kabul ettiren Aksoy Lions Kulübü, Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Göz Kliniği'ne 77 bin dolar değerinde Göz Anjiyo ve Lazer Ünitesi kurulmasını sağladı. Geçen yıl göz kliniğine yaklaşık 50 bin kişinin başvurduğu Nevvar Salih İşgören Hastanesi söz konusu cihazlarla gözdibi muayenelerini ve göz anjiyolarını yakın takibe almayı ve olması muhtemel sorunların daha büyük sağlık sorunlarına dönüşmeden zamanında tedavi edilmesi amaçlanıyor.

Sivil toplum ve kurumlar arası işbirliğinin gerçekleşmesi ile böyle bir projenin gerçekleştiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Böyle yardımlar geleneklerimizde var. Sivil toplumu kanalize etmek yolundaki adımlar çok önemli. Sağlık konularında ne gerekirse bizde vatandaşlarımızın emrindeyiz" şeklinde konuştu. Aksoy Lions Kulübü Başkanı Zehra Oluk, hizmet felsefeli doğrultusunda projelerini gerçekleştirdiklerini ve bağışçılara teşekkür ettiklerini ifade etti ve Aksoy Lions Kulübü'nün hizmetlerinin devam edeceğini vurguladı. 118R Uluslararası Lion Kulüpleri Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Ahmet Aşır ise, 4-7 yaş grubundaki çocuklarda göz hastalıklarının tanımlanması konusundaki projeye uluslararası yollardan 20 bin dolar alacaklarını belirtti.     

Proje kapsamında Aksoy Lions Kulübü Başkanı Zehra Oluk ve odanın teşrifini yapan Nevin Belendir'e plaket verilirken, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da yeni yapılan oda için bir klima sözü verdi.