Nihal Işık-Ege Üniversitesi'nde 67 günün sonunda taburcu olan küçük Tolga'nın tek isteği hastaneden doktorlarına el sallayıp evine gitmekti. Bu hayali gerçekleşen Tolga'yı iyileştiren Egeli doktorlar da 4 yaşındaki bir çocukta ilk kez bu kadar büyük bir tümörle karşılaştıklarını ve hastalarının yaşının küçüklüğüne rağmen bu vakanın başarıyla üstesinden geldiklerini anlattı

Anne Emine Mutlu (26), oğlu Tolga'nın bir gece aniden yanağında bir şişlik çıktığını, çocuğunu önce sağlık ocağına ardından Uşak'ta devlet hastanesine götürdüğünü söyledi. Anne Mutlu, oğlunun önce iltihap, daha sonra tükrük bezi büyük denilen hastalığı için tedavi sürecini anlattı. Anne Mutlu, "Tolga ilk önce iltihap için ilaç kullandı. Ardından tükrük bezi büyük denildi. Bunun için de ilaç kullandı. İyileşme olmadığı görülünce apse sanıldı ve Uşak'ta çenesi açılarak müdahale edildi. Ama apse de olmadığı anlaşıldı. En sonunda Kurban Bayramı'nın 4. günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne acilden giriş yaptık. Buraya gelene kadar 1,5 ay süre geçti. Tolga'ya tam olarak Ege Üniversitesi'nde teşhis konuldu" dedi.

67 gün hastanede yattık

Oğlunun ameliyatını plastik cerrahi ve kulak burun boğaz bölümlerinin ortaklaşa yaptığını belirten ve ameliyat olana kadar çocuğunun başında tek başına beklediğini, hastaneden hiç dışarı çıkamadığını anlattı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki 67 gününde oğlunun taburcu olduğunu ve çok büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Mutlu, "Uşak'tan kontroller için gelip gideceğiz. Onkoloji servisi çocuğumu takip edecek. Tolga'nın çenesinden portakal büyüklüğünde bir kitle çıkarıldı. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Oğlu Tolga'nın da hastaneden ayrıldıkları için çok mutlu olduğunu dile getiren Anne Mutlu, "Tolga hastaneyi, hemşireleri ve doktorları hiç sevemedi. Her odaya girdiklerinde ağlıyordu. 'Anne arabamıza binip, arkamıza bakmadan gidelim. Ben iyileştim doktor amca diye el sallayım. Bir daha hastaneye gelmeyelim' diyordu" şeklinde oğlunun duygularını anlattı.

 
4 yaşındaki ilk vaka

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi A.B.D. Başkanı Doç. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu, çene tümörleri ile sıklıkla karşılaştıklarını fakat 4 yaşındaki bir çocukta bu kadar ilerlemiş bir tümörle ilk kez karşılaştıklarını söyledi. Doç. Dr. Tiftikçioğlu, "Ege Üniversitesi çene tümörlerinin tedavisi ve çene onarımında önemli bir merkez. Tolga gibi 4 yaşındaki bir çocukta bu kadar büyük çaplı rekonstrüksiyonlar sık yapılmıyor. KBB servisi ile işbirliği içinde 16 saat süren, başarılı bir operasyon yaptık. Bundan sonra onkoloji servisi takibini yapacak" dedi ve ekledi: "KBB kliniğinden Op. Dr. Kerem Öztürk tümörü çıkardı. Bu kadar büyük bir tümör çıkarılınca da, Tolga çenesinin yarısını derisi ile birlikte kaybetti. Biz plastik cerrahi hekimleri olarak, fibula dediğimiz bacak kemiğini aldık, yeniden şekillendirerek bir çene oluşturduk. Dolaşım sağlanabilmesi için tüm damarlarında mikrocerrahi yöntemle dikildiği ameliyat sayesinde, Tolga ile birlikte yeni çenesi de büyüyecek" dedi.