Avrupa'yı etkisi altına alan grip salgını Türkiye'de de risk oluşturmaya başladı. DSÖ yaptığı açıklamada gribe karşı uyardı ve gribin daha da geniş alana yayılacağı uyarısını yaptı. Salgının Türkiye'nin kapısına dayanması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Salgın Avrupa ve Asya'da 4 milyon kişiyi etkiledi. Ölümlere de neden olan grip için Bakanlık bugün toplantı düzenleyecek.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, grip salgınının 3 hafta içinde daha da geniş bir alana yayılacağı uyarısında bulundu. Yetkililer özellikle çocuk, yaşlı ve kalp hastalarının virüsten korunması gerektiğini vurguladı.

Habertürk'ün aktardığına göre, İsviçre sağlık bakanlığı (OFSP) tarafından yapılan açıklamada, ülkede binlerce kişinin grip hastalığına yakalandığı ve bu yüzden okul ile işlerine gidemedikleri belirtildi.

Açıklamada, salgının en çok İsviçre'nin Tessin ve Grison kantonlarında görüldüğü ve 404 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu bildirildi.

Bern, Fribourg ve Jura kantonlarıyla birlikte ise toplam 741 kişinin hastanelerde yatarak tedavi gördüğü belirtildi.

GRİP SALGINI TÜRKİYE'Yİ DE TEHDİT EDİYOR

Avrupa ve Asya’da 4 milyondan fazla insanı etkileyen, ölümlere yol açan grip salgını Türkiye’nin de kapısına dayanmış durumda. Salgın tehlikesi üzerine Sağlık Bakanlığı alarma geçti. Bakanlığın çağrısıyla Bilim Kurulu grip gündemiyle bugün toplanıyor.