Ayhan Alyaz'ın uzun süredir rahatsızlığını çektiği ve işlevsel açıdan bozuk olan böbreği yapılan ameliyatla alınırken, aynı rahatsızlıktan şikayetçi olan kızına da uygulanan tetkikler sonucunda aynı teşhis koyularak ameliyat edildi.

Baba kızın genetik nedenlerden dolayı böbrek yetmezliği yaşadıklarını ve böbreklerinde oluşan işlevsel bozulmalardan dolayı alınması gerektiğini vurgulayan Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Arslan, "Göbek deliğinden küçük bir müdahale ile alınan böbrek, büyük kesiklerin olmaması nedeniyle kozmetik açıdan çok büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Yapılan bu uygulama ile 3-4 gün süren iyileşme süreçleri 1 güne inmektedir. Hastalarımız göbek deliğinden laparoskopik yöntemle yapılan bu ameliyat sonucunda aynı gün taburcu edilmektedir." diye konuştu.
Daha 17 yaşında olan Funda için vücudunda herhangi bir iz kalmayacak olmasının çok önemli olduğunun altını çizen Arslan, "Lise öğrenimini yeni bitiren genç kızımızın bu yöntem ile ameliyat edilmesi, onun sağlığına hızla kavuşmasını sağladığı gibi estetik açıdan da herhangi bir psikolojik etki bırakmıyor olması çok önemli" dedi.