Bebeklerde ilk diş çıkmasından itibaren ağız bakımının başladığını ifade eden Yağan, biberon kullandıktan sonra annenin, bebeğin dişlerini ıslak temiz bir tülbentle silmesi gerektiğini, aksi halde biberonun çürüklere sebebiyet vereceğini söyledi.

Diş Hekimi Zekiye Yağan, genellikle 2,5 yaşında çocukların süt dişlerinin tamamladığını ve bu yaşlarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Yağan, "Çocuklar, anne ve babalarını taklit eder. Bu sebeple anne ve baba dişlerini düzenli fırçalarsa çocuklar da bu alışkanlığı kolayca elde eder. Anne ve babalar, çocuklarına yemek yedikten sonra ve yatmadan önce dişlerini fırçalamasını hatırlatmalıdır." dedi.

Yetişkinlerde fırçalamanın yemek yedikten sonra ve gece yatmadan önce gerektiğini söyleyen Zekiye Yağan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fırça, her dişin yüzeyine mutlaka değmelidir. Her dişe en az üç darbe gelecek şekilde fırçalanmalıdır. Diş ipi kullanımı ara yüz çürüklerini önler ancak kullanımını mutlaka diş hekimi anlatmalıdır. Aksi halde diş etlerine zarar verilebilir."

Protez kullananların ağız bakımına büyük önem vermesi gerektiğinin altını çizen Yeğen, protezlerin yemek yedikten sonra çıkarılıp temizlenmesi gerektiğini, bakteri üremesinin kolay olduğunu söyledi. Yağan, hareketli protezlerin yatarken çıkarılması ve ağzın 8 saat dinlendirilmesi gerektiğini de kaydetti.