Bu kırışıklıkları ortadan kaldırmak için tüm dünyada yoğun olarak kullanılan ve FDA(Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylı olan botoks uygulaması kullanılmaktadır, etkisi çok hızlı ve uzun süreli sonuçlar ortaya çıkaran botoks maddesi hiçbir cerrahi işleme gerek duyulmadan uygulanıp  uzun yıllar boyunca tüm dünyada da tıp alanında kullanılmıştır ve bir bakteri toksininden elde edilmiştir. Yaklaşık 18 senedir kullanılan botoks maddesi estetik alanda kullanılmaya başlanmasıyla çok önemli bir buluş haline gelmiştir.

Botoks uygulaması ince uçlu iğneler yardımı ile kırışıklık veya çizgi oluşumu olan bölgelerdeki kaslara enjekte edilerek uygulanmaktadır. Botoks enjekte edilen kaslar geçici süre pasif kalır ve bu sayede çizgiler ve kırışıklıkların ortadan kalkması sağlanır. Botoks uygulamasının etkisi ortalama olarak 4-6 ay kadar sürmektedir. Uygulamanın etkisinin geçmeye başlamasıyla beraber kırışıklıklar yada çizgiler yeniden ortaya çıkmaktadır, fakat yeniden uygulanabilmesi ve hızlı sonuçlar ortaya çıkarması ile  çizgiler çok kısa süre içerisinde yeniden yok edilebilmektedir. Uygulama sonrasında botoksun etkisi 2. günden itibaren görülmeye başlar ve 2-3 hafta sonunda tam olarak etkisi gözlemlenebilir. Kaş kaldırma, şekil verme gibi estetik alanda da uzun yıllar boyunca tüm dünyada estetik alanda da botoks uygulaması kullanılmıştır.


Botoks uygulaması kullanım alanları arasında burun ucu kaldırma, kaz ayağı, gülme çizgileri, dudak çizgileri, kaş arası, dekolte gibi alanlar vardır. Bu uygulama alanlarının yanı sıra birde hiperhidroz adı verilen aşırı terleme hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Ellerde, ayaklarda ve koltuk altı gibi bölgelerde aşırı terleme durumuna sebep olan bir hastalıktır. Tedavide cilt altına enjekte edilen botoks maddesi sayesinde ter bezlerine gelen uyarılar yavaşlatılır ve terleme normal düzeye indirilmektedir. 4-6 ay aralıklarla uygulanmaktadır ve uygulama zamanları periyodik olarak düzenli olduğu taktirde uzun süre sonuçlar elde edilebilmektedir.

Botok uygulaması 10-15 dakika kadar sürmektedir, basit ve hızlı bir işlemdir ince uçlu iğneler kullanıldığı için anesteziye gerek duyulmamaktadır. Uygulamanın ardından işlem yapılan cilt üzerinde herhangi bir belirgin ize rastlanmamaktadır. Uygulamaya başlanılmadan önce cilt temizlenir ve ince uçlu iğneler ile botoks maddesinin kaslara yada cilt altına enjekte edilmesiyle uygulama gerçekleştirilir. Uygulamadan sonra hastalar normal aktivitelerine devam edebilir fakat uygulama yapılan bölge üzerinde kaşıma, sürtünme, masaj, ovuşturma gibi eylemlerden kaçınılması gerekmektedir. Uygulamanın ardından peeling, cilt maskeleri, sauna, gibi cilt bakım uygulamalarını 3 gün boyunca uygulamamalı ve kullanmamalısınız. Uygulamadan 4 saat sonra cildinize baskı uygulamayacak şekilde duş alabilirsiniz.


Uzun yıllardır kullanılan botoks oldukça güvenilir bir maddedir ve ciltti geçici süre kaldığı için yan etkisi olmayan bir ilaç olarak bilinmektedir.  Botoks uygulamasının mutlaka dermatologlar alanında uzman hekimler tarafından yapılması gerekmektedir. Uygulamada botoks maddesinin doz aşımı yada yanlış bir uygulama sonucunda ciltte kızarıklıklar, morluklar, şekil bozuklukları, şişlikler, göz kapaklarında düşüklük görülebilmektedir, özellikle yüz bölgesinde kaslar hassas ve ince olduğu için uygulanırken son derece dikkatli olunması gerekmektedir. Herhangi bir yan etki görülmese de tehlike oluşturabileceği göz önünde bulundurulduğu için uygulama emzirme yada gebelik dönemindeki bayanlara uygulanmamaktadır. Tecrübeli hekimler tarafından uygulanan botoks uygulaması ile mutlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Botoks uygulaması fiyatları hakkında bilgi alabilmek için doktorunuz ile iletişime geçebilirsiniz. Botoks uygulaması ile kırışıklıklar ve çizgilere çok kısa süre içerisinde veda edebilir ve genç bir görünüme sizde kavuşabilirsiniz.