Botox Tedavisninde Kullanılan İlaç Nedir?

Botoks tedavisinde direk olarak botox toksini kullanılmaktadır. Bu toksin laboratuvarlarda, clostridium botulinium adlı bir bakteriden üretilmektedir. Bu bakterinin temeli proteindir. Dolayısı ile botox toksini de protein temellidir. Tip A, Tip B olarak farklı tipleri üretilen botoksun tip A olanı medikal estetik alanda çok minimal dozlarda kullanılmaktadır.

Botoks ile Cilt Gençleştirme Nasıl Yapılır?

Botoks ile cilt gençleştirme uygulaması, botox toksini deri altına verilerek yapılır. Uygulama aşamaları şu şekildedir:

- Hastanın talebi dinlenir ve ne amaç ile botoks tedavisi yaptırmak istediği belirlenir. Çünkü botoks ile cilt gençleştirme işlemi kırışıklık ve çizgileri açmak için, aşırı terlemeyi önlemek ve migren ağrılarını durdurmak için, sarkan kaş ve burun ucunu hafifçe yukarı çekmek ve sıkılaşma elde etmek için yapılır.

Bakınız : İstanbul Botox

Buna göre hastanın talebi dışında, botoks ile çözümlenebilecek bir estetik kaygı doktor tarafından gözlenirse tam yönlü bir tedavi için bu konularda da botox uygulaması için hastanın onayı alınır.

- Belirlemelere göre hangi noktalarda botoks enjeksiyonu yapılacağı ayarlanır ve uygulama alanlarına lokal anestezi kremleri sürülür.

- Lokal anestezi etki ettikten sonra kremin fazlası silinerek işlem alanı kuru ve temiz hale getirilir.

- Ardından doktor tarafından botox enjeksiyonu belirlenen noktalara azar azar yapılır ve enjeksiyon tamamlandıktan sonra cilt yüzeyi sterilize edilerek buz uygulaması yapılır.

Buz uygulamasından sonra mutlaka güneşten koruyucu kremler sürülmelidir.


İşlemden Sonra Neden Buz Uygulanır?

Enjeksiyona bağlı olarak noktasal kızarıklık ve ödemler söz konusu olabilir. Buz ile bu yan etkiler yatıştırılır.


 

İşlemden Sonra Günlük Hayata Devam Edilebilir mi?

Botoks uygulaması öğlen arası işlemi olarak adlandırılan kısa süreli ve pratik bir işlemdir. İşlemden sonra hasta işine ve hayatına devam edebilir.



Botoks Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Botoks işleminden sonra, iğnenin batım yaptığı yerlerden mikrop kapılmaması için 2 gün cilt üzeri titizlikle temizlenmelidir. Fakat sıcak su ve tahriş edici ürüler temz ettirilmemelidir.

Bunun yanı sıra güneş kremi kullanmak ve yüz bölgesinde yapılan botokslarda yüz bölgesini öne eğerek uzun süre kalmamak önemlidir.

Bunun yanı sıra botoksun hızlıca oturup doğallaşması için doktorunuz vereceği bazı mimik hareketleri sadece ilk gün yapılabilir.

Detaylı Bilgi İçin : İstanbul Estetik Cerrah