Hazır besinler ve hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle alınan kilolar büyük sıkıntı yaşatıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Özgür Şamilgil, tok tutan besinler tüketerek zayıflamanın mümkün olduğunu belirtti.

Doğru beslenmek, insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gereken besin değerlerini yeterli ve dengeli miktarda almasıdır. Mühendislik harikası gibi sunulan, bayatlanması engellenmiş, yapay lezzet katıcı ve renklendiricilerle giydirilmiş besinler kilo aldırıcı ve birçok hastalığa neden oluyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Özgür Şamilgil tok tutan besinleri anlattı.

ÇİKOLATAYLA ZAYIFLAYIN

Yağ yakmayı kolaylaştırıyor. Tuza, şekere, yağa karşı iştahı azaltıyor. Kalp damar hastalıkları ve yüksek tansiyona karşı koruyucu etki gösteriyor.

Avokado mucizesi

Bu tropik meyve içerdiği faydalı yağ, protein ve yüksek lif oranı sayesinde hem lezzetli hem de doyurucu kilo almayı engelleyici besinler arasında gösteriliyor.

İnsülin direncine badem ve ceviz

Kavrulmamış ham haliyle tüketildiklerinde doyurucu özellikleri, içerdikleri faydalı yağ asitleri ve yüksek antioksidan özellikleri insülin direncinin kırılmasına ve yağ yakılmasına yardımcı oluyor.

Bol bol yoğurt tüketilmeli

Birçok çalışma yoğurt tüketiminin kilo vermeye yardımcı olduğunu, protein içeriği sayesinde tok tutucu olduğunu gösteriyor. Üstelik ev yapımı yani probiyotik içeriği yüksek olan yoğurdun sindirimi kolaylaştırıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği de bulunuyor.

İçeceğin sağlıklı süsü: Tarçın

İnsülin direncini azaltarak, kan şekerini dengeleyerek yağ yakılmasına yardımcı oluyor. Şeker hastalığı riskini azaltıyor. Günde 5-6 gr taze çekilmiş toz halinde tüketilmesi öneriliyor.

Keçi peynirinin inanılmaz gücü

En uzun ve sağlıklı yaşayan kilo sorunu olmayan topluluklardan biri olan Giritlilerin günde yaklaşık 200-300 gr keçi peyniri tükettikleri biliniyor. Yeşillikle beslenen keçilerden elde edilen peynirin içerdiği yağ asidi tok tutmaya yardımcı oluyor.