Özellikle güneş gözlüğü seçmenizi zorlaştıracak derecede rahatsız edici bir burun kemerine sahipseniz bir uzmana danışarak yüzünüzü dahi güzelleştirecek bir buruna sahip olabilirsiniz.

Sadece estetik açıdan sizi rahatsız eden burnunuz için burun ameliyatı olmak isteseniz bile bu uygulamanın fonksiyonel açıdan ve sağlık açısından iyileştirmeler yapacağını bilmekte yarar var. Zira burun, özellikle rahat nefes almayı sağlaması ve konuşma esnasında sesin tonunu etkilemesi yönünden önemli bir organdır. Ufak bir tıkanıklıkta dahi sesi nasıl etkileyebildiğini herkes bilir. Bu yüzden ameliyat sırasında kişinin estetik açıdan elde edeceği sonucun yanı sıra sağlık açısından da daha iyi bir buruna sahip olması hedeflenir. Fonksiyonel olarak daha iyi nefes almayı sağlayan bir organ, hem ameliyatı gerçekleştirenleri hem de kişiyi memnun edecektir.

Burnu kemerli olanlar ya da çıkıntılı olanlar ve hatta burnunda şekilsel bozukluğu olanlar için burun ameliyatı gerçek bir kurtarıcı olabilir. Eğer siz de aynaya veya çoğunlukla bir fotoğrafınıza baktığınızda burnunuzun belli bir yeri için “keşke böyle olmasaydı” şeklinde düşüncelere kapılıyorsanız ve ameliyat sonrasında sizi daha mutlu edecek estetik bir görünüme kavuşacağınıza inanıyorsanız burun ameliyatı için daha fazla beklemenize gerek yok.
Burun ameliyatının birinci amacı sizi rahatsız eden bir şekle ya da estetik olmayan bir görünüme sahip burnunuzu şekil, büyüklük ve genel görüntü yönünden düzeltmek böylece aynaya baktığınızda sizi mutlu edecek bir burun yaratmaktır. Bu sırada burnun yapısında değişiklikler yapılır ve burnunuz sizin yüzünüze daha uygun bir hale getirilir.

Eğer burnunuz yüzünüze göre daha geniş ya da daha uzunsa, burun kemiğiniz kırık ya da eğri ise, herhangi bir kaza ya da darbe alma sonucunda burnunuzun şekli değişmişse burun ameliyatı sonrasında estetik bir görünüme sahip olmanız mümkündür. Tüm bu şikâyetlerin yanında burun ameliyatı olmayı gerektirecek diğer faktörler arasında şunlar da sayılabilir: Profilden bakıldığında burun ucunun düşük görünmesi, burnun her iki tarafında belirgin bir asimetri bulunması, burun deliklerinin şekle uygun olmaması, burun ve dudak arası boşluğun normal boyutlarda olmaması ve burun sırtında kemer yapısının bulunması. Tüm bunlar burun ameliyatı ile ortadan kaldırılabilecek sorunlardır. Uzman birinin müdahalesiyle öncekinden çok daha güzel ve sağlıklı bir buruna kavuşabilir, aynaya daha mutlu şekilde bakabilirsiniz. http://www.selcukinanli.com sitesini ziyaret ederek bu konuda daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.