Dahileri ortaya çıkarmak için çocukları doğumdan itibaren takibe alacaklarını kaydeden İncekara, Meclis Araştırma Komisyonu'nun 'dahi çocuk projesi' için hazırladığı raporun detaylarını VATAN'la paylaştı. Proje ile hayata geçirilmesi istenen öneriler ana hatlarıyla şöyle:

- TAKİP DOĞUMLA BAŞLAYACAK: "Devlet doğumdan itibaren 2 yaşına kadar çocuğun sağlık gelişiminin yanısıra zeka ve ruhsal gelişimini de takip edecek. Sağlık ocaklarında annelere çocukların zeka ve yeteneklerini geliştirmelerine ve farklılıklarını tespit etmeye yardımcı aktiviteler öğretilecek.

- ÖZEL EĞİTMENLER OLACAK: 2 yaşından anaokulu çağına kadar çocuklar hem sağlık ocakları hem de rehberlik araştırma merkezleri aracılığıyla takibe devam edilecek. 12 yıllık temel eğitimin ilk aşamasından itibaren çocukların yetenekleri izlenecek ve geliştirilecek. Ortaokul aşamasında okullarda "spor" ve "sanat" sınıfları oluşturularak yeteneklerinin geliştirilmesi sağlanacak.

- MASRAFLAR DEVLETTEN: Üstün zeka ve yetenekli çocukların kendilerini geliştirmelerini sağlayacak eğitime yönelik her türlü gezileri, arge masrafları ve yurtdışındaki laboratuvar çalışmaları, refakat edecek ebevynlerinin masrafları da dahil olmak üzere devletçe üstlenilecek." n 

- LİSEYİ ERKEN BİTİRECEK: Zeki çocuklara ilk ve ortaokulda 1'er sınıf atlama imkanı tanınacak. Lisede de not ortalamaları üzerinden 4 yıllık liseyi 1,5 yıl erken yani 2,5 yılda bitirme yolu açılacak. Böylece bu çocuklar kendilerine sağlanan imkanlarla 14 yaşında üniversiteye girme imkanına kavuşacak.