Düşük bel ve dar pantolonların kasık bölgesinde sinir sıkışmasına neden olabileceğini belirten uzmanlar uyarıyor. Eğer devam ederseniz bacaklarda his kaybı olabilir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Erhan Özfidan, düşük bel ve dar pantolonların masum olmadığını belirtti. Güzel ve zayıf görünme amacıyla insanların sağlıklarını riske attığını belirten Özfidan, bu kişilerin uyluk bölgesinde 'meralgiaparesthetica' adı verilen sinir sıkışması olabileceğini söyledi. Bunun da bacaklarda his kaybına neden olabileceğini belirten Özfidan, dar pantolunun vücutta kan akışını bile bozabileceğini vurguladı.

Bu hastalığın bacak bacak üstüne atanlarda, alaturka tuvaletlerle fazla kalanlarda ve şeker hastalarında da görülebileceğini belirten Özfidan, bacaklarda uyuşma, yanma ve ağrı şeklinde hastalığın kendini gösteridiğini belirtti.

Bu hastalığın herkeste olmayacağını, kişinin kas yapısına, bağ dokusuna ve sinir kanalının darlığına göre değişiklik göstereceğini belirten Özfidan,  uyluk bölgesinde uyuşma olan kişilerin kıyafetlerini gözden geçirmelerini önerdi.