Gülçin Karaegemen-Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenilenen Acil Servisi, dün düzenlenen tören ile açıldı. Esnaf, hastane yönetimi, çalışanları ve hayırseverlerin desteği ile yeniden inşa edilen acil servisin açılışını yapan Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, acil servislerin hastanelerin vitrini olduğunu belirti. Acil serviste sunulan hizmetin, hastanelerin hizmet kalitesinin bir göstergesi olarak değerlendirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, konuşmasında acil serviste kaliteli hizmet vermenin önemine bir kez daha değinerek, "Kaliteli hizmetin verilmesinde sağlık çalışanı memnun olması ile hizmetin sunulduğu mekanın iyi olması büyük önem taşıyor" dedi.


İzmir halkı kaliteli hizmeti hak ediyor

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak sağlık hizmetinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Özkan, "İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde 3 eğitim ve araştırma hastanesi, 3 bin 200 yatakla hizmet veriyor. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 688 yatak kapasitesi ile günde ortalama 4 bin hastaya sağlık hizmeti sunuyor. Günlük 400 hastanın tedavi gördüğü acil serviste 25 gün içinde imece usulüyle yenileme çalışması gerçekleştirildi. 25 günlük sürenin öncesi ve sonrası arasındaki fark takdir edilecektir. İzmir halkı sağlıkta kaliteli hizmet almayı hak ediyor. Kenti sağlıkta daha da ileri taşımaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Yılda 210 bin hasta

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Serdar Bayrak ise yaptığı konuşmada 55 yatak kapasiteli acil servisin yenileme çalışmalarının 150 bin liraya mal olduğunu vurgulayarak, acil serviste yılda 210 bin hastanın tedavi gördüğünü ifade etti. "Çok kısa bir sürede tamamladığımız yenileme çalışmalarında maddi destek sağlayan bağışçılarımızın yanı sıra Bozyaka esnafının önemli katkıları oldu" diyen Bayrak, konuşmasına şöyle devam etti: "Boya ve malzeme teminini ücretsiz sağladılar. İşçilik için harcama yapılmadı. İhale yapmış olsaydık harcama kalemi çok daha fazla olacaktı. Hastanemizin imkanları ve vatandaşların destekleri ile kısa sürede acil servisi yenilemenin mutluluğunu yaşıyoruz."