Yüz ve Dudak Dolgusu Nedir?

Estetik alanında dolgu, cildin sahip olduğu yumuşak dokunun hyoluronik asit temelli özel maddelerin kullanılması ile hacminin ve yoğunluğunun artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen işleme verilen isimdir. İnsan bedeninde yaşlanma süreci ile beraber ciltte doğal olarak bulunan hyalüronik asitin içeriği ve oranı azalmaktadır ve bu duruma bağlı olarak ciltteki su tutma kapasitesi düşmektedir.

Yaşlanma süreci boyunca da ciltte bulunan kollajen ve elastin liflerinin yapıları ve sahip oldukları formları değişime uğramaktadır. Cildin yapısında meydana gelen bu değişimler insan bedeni açısından doğal bir yaşlanma sürecinin getirdiği bir durum olmakla beraber bu durum zaman içerisinde kaşların çatılması, gözlerin kısılarak bakılması, gülümseme ve benzeri diğer doğal yüz mimiklerin de etkisi ile beraberyüz bölgesinde çeşitli çizgi ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.Ayrıca tüm bu doğal etkilerin yanında sigara kullanımı, hava kirliliği, yerçekiminin canlılar üzerindeki etkileri gibi diğer çevresel unsurlar dainsan vücudundaki yaşlanma sürecinin hızlanmasına etki etmektedir.Bahsedilen bu faktörlerin tamamının ortak etkisi neticesinde yüzdeki deri dokusunda meydana gelençeşitli yüz kırışıkları ve çizgilerinin ortadan kaldırılması açısından günümüzde en sık tercih edilen ve güvenli olan teknik estetik dolgu tedavisidir. Ayrıca dolgu tedavisi sadece yüz bölgesi için değil, ince bir yapıya sahip ya da asimetrik durumda bulunan dudaklara hacim ve dolgunluk kazandırılması ile dudakların yeninden şekillendirilmesi işleminde de sıklıkla kullanılan etkili ve güvenli bir uygulama olarak bilinmektedir.

Yüz ve dudak dolgusu Nasıl Uygulanır ?

Yüz ve dudak dolgusu uygulaması cerrahi olmayan estetik bir girişimdir ve konusunda deneyimli bir uzman hekim tarafından gerçekleştirildiğinde son derece kolay, konforlu ve olumlu sonuçlar veren bir işlemdir. Adından da anlaşılacağı üzere yüz ve dudak dolgusu uygulanması basit bir işlem olarak yüzdeki gerginliğin artmasına büyük katkı sağlamaktadır. Estetik amaçlı yüz ve dudak dolgusu işlemi ince uçlu iğneler vasıtası ile hedeflenen bölgeye dolgu maddesinin enjekte edilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Dolgu enjeksiyonlarının uygulanma alanları, dudakların çevresi ve yüzde bulunan kırışıklık ve hacim problemlerinin giderilmesinde etkilidir.

Yüz ve Dudak Dolgusu Fiyatları

Yüz ve dudak dolgusu uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi almak ve bu işlem ile ilgili fiyatları öğrenmek için uzman hekiminize başvurmanız gerekmektedir.