Çünkü her lazer cihazının kişinin ten ve dokusuna göre farklılık göstermektedir. Tek bir lazer cihazı diğer hepsinden iyidir diye bir şey söylenemez. Lazer cihazları cilt ve kıl tipinize göre farklılık göstermektedir. Örneğin açık tenli birisi için iyi olan bir lazer cihazı koyu tenlilerde aynı sonucu vermemektedir. Epilasyon uygulanacak bölgenin alanı, rengi ya da yapısı lazer cihazını tercih ederek dikkat edilmesi geren unsurdur. En uygun olan lazer cihazı seçilerek uygulamaya geçilmektedir. Lazer cihazlarının hızı, gücü ve ses dalgası kılın yapısına göre ayarlanmakta olup o özelliklere uygun cihazlar kullanılmaktadır.

Teknolojinin de gelişmesiyle önümüzde birçok lazer cihazı farklı özelliklere sahip olmaktadır. En iyi lazer epilasyon cihazı hangisi sorusundan önce ne tip cilde nasıl bir lazer epilasyon uygulamasına ihtiyaç olduğunun belirlenmesi gerekir. Günümüzde kullanılan bazı lazer cihazlarına biraz göz atalım.

Ruby Lazer: Bu lazer epilasyon, lazer cihazları arasında kullanılan ilk cihazlardandır. Ruby lazerin potansiyelindeki ışın saçtaki melanin tarafından iyi emildiği bilindiği için orta ve açık tonlarda kıllar için uygundur. Bu lazer  bronz ve koyu tenlere sahip kişilerde hazırda melanin bulunduğu için kıl köklerinde etkisi fazla olmadığından tercih edilmez. Hızının yavaş olması nedeniyle kısıtlı yerlere etkisi mümkündür.

Alexandrite Lazer: Açık ve orta teni olan kişilerde uygulanan bir lazer cihazıdır. Yüksek tekrarlama kapasitesi olmakla birlikte geniş alanlara lazer epilasyon uygulanabilmektedir. Açık ve orta renkte bulunan kıllara etkisi çok olduğundan tercih edilmekte ve geniş alanlara hızlı tedavi etkisi oldukça iyidir. Alexandrite lazer cihazıyla komple sırt epilasyon yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilmesiyle sempati uyandırmaktadır.

Diode Lazer: Alexandrite Lazer epilasyon aksine koyu ve esmer renkteki ciltlere rahatlıkla uygulanabilmektedir.  Açık tenlerdeki kişilerin kıllarına uygulanması etki göstermez. Uzun dalga boyu nedeniyle orta ve koyu renklerdeki ciltlere uygulanabilmektedir. Diod lazer cihazının her bir seansta kullandığı bölge küçüktür ve bu yüzden lazer epilasyon yapılacak bölgenin genişliğine göre daha fazla seansa katılmayı gerekebilmektedir.

Nd:YAG: Nd YAG diğer cihazlara nazaran hem koyu hem  açık cilt tipleri için kullanılabilmekte ve  bu lazer aynı zamanda bronz tenlerde de etkili sonuç yaratmayı başarabilmektedir. Geniş alanlara kısa sürede ulaştığından fazla seansa gitmeye gerek kalmamaktadır. Ancak daha çok etkisi koyu ve esmer ciltlerde başarılı olduğundan açık ten rengi olanlarda kıl köklerini temizlemede diğer cihazlara göre daha az etkilidir.