Öğr. Gör. Yeliz Tuna, "Ege'den Sağlık" programında hafta içi her gün alanında uzman bir konuklarla dinleyicileri bilgilendirmeyi amaçlıyor. "Ege'den Sağlık"ın 50. programına ileri yaştaki erkeklerin korkulu rüyası olan prostat kanserini konuşmak üzere, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Apaydın konuk oldu.
Prof. Dr. Erdal Apaydın özellikle 65 yaş ve üzeri erkeklerde sıklıkla rastlanan prostat hastalığının; enfeksiyon, iyi huylu prostat büyümesi ve prostat kanseri olarak görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Apaydın, aynı zamanda prostat kanserinde sadece kan tahliliyle tespitin yeterli olmadığını, erkeklerin mutlaka 50 yaşından sonra muayene olması gerektiğini ekledi.
Yayın boyunca dinleyicilerin sorularına da cevaplar veren Prof. Dr. Erdal Apaydın, tümör saptandıktan sonra tedavi alternatiflerinin; izleyerek takip, cerrahi yöntem, radyoterapi ve hormon tedavisi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Apaydın, prostat kanseri ameliyatlarından sonra hastanın cinsel fonksiyonlarında bozulmalar olabileceğini aynı zamanda çocuk sahibi olamayacağının altını çizdi.