Pelin Günay- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Bora İrer, hastanenin son durumunu ve verdikleri hizmetleri anlattı. Belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi'nin günde 1200-1300 kişiye hasta bakımı hizmeti verdiğini ve 35-40 ameliyat yaptığını söyleyen Başhekim İrer, hizmete açılan Böbrek Taşı Kırma Merkezi'nin kentteki kamu hastaneleri içinde tek olduğu ve hastaların fark ödemediğini ifade etti. 2005 yılından bu yana Başkan Aziz Kocaoğlu'nun desteği ile hastanenin önemli hamleler yaptığını vurgulayan İrer, "Belediye hastanesi olduğumuz için birçok kişi sadece belediye personeline baktığımızı sanıyor" diye konuştu.


Son teknolojileri kullanıyoruz

İzmirlilere yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmayı ilke edinen Eşrefpaşa Hastanesi'nin kentin en köklü sağlık kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Başhekim Uzm. Dr. Bora İrer, 2005 yılından bu yana Başkan Aziz Kocaoğlu'nun desteği ile hastanenin önemli hamleler yaptığını söyledi. Hastanede son teknolojilerin kullanıldığına dikkat çeken İrer, bunun son örneklerinin de yeni açılan bölümler olduğunu belirterek, "Tek belediye hastanesi olan  hastanemiz için birçok yenilik yapmaktayız. Yatak sayısı artırıldı, personel sayısı artırıldı, hekim kadromuz yenilendi. Şu an İzmir'deki birçok devlet hastanesinden hem teknolojik olarak hemde imkan ve konfor açısından en iyi hizmeti vermekteyiz. Belediye hastanesi olduğu için bir çok insan sadece belediye personeline baktığımızı düşünüyor. Oysa biz hastanemize gelen bütün hastalarımıza hizmet verebiliyoruz. Günde 1200-1300 hasta bakımı ve 35-40 tane ameliyat yapıyoruz. 2,5 yıl önce oluşturduğumuz toplum sağlığı çalışma ekibimiz var" dedi.

Böbrek taşı kırma ücretsiz

Yeni hizmete açılan Böbrek Taşı Kırma Merkezi'nin kentteki kamu hastaneleri içinde tek olduğunun altını çizen İrer, hastaların fark ödemediğini ve bu hizmetin tamamen "ücretsiz bir tedavi" olduğunu dile getirdi. İrer yeni bölümlerle ilgili şunları söyledi:
"Uyku bozuklukları merkezimizin yataklı ve poliklinik hizmetleri kısa sürede büyük ilgi gördü. 120 hastayı burada yatarak tedavi ettik. 350 hasta da poliklinikte fayda gördü. Burası randevulu çalışan bir merkezimiz. Taş kırma merkezimizde de yaklaşık 50 hastaya, 70 seans taş kırma uyguladık. Kamuda tek olan bir taş kırma ünitesi bu. Özel hastanelerden tek farkı, hastadan fark ücreti almamamız. Fizik tedavi merkezimizi de yenileyerek 18 yataklı bir servis haline getirdik. Ayrıca yeni yoğun bakım servisimizin de ruhsatlandırma işlemleri sürüyor. Kısa süre sonra bu servisi de İzmirlilerin hizmetine sunacağız."


Hizmet kalitesine tam not

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalitesi standartları doğrultusunda denetlendiğini de vurgulayan İrer, son denetimde 94 puan aldıklarını hatırlatarak, "Bu iyi bir puan ve hastalarımıza kaliteli hizmet sunduğumuzun da göstergesi. Hastanemiz 200 yataklı ikinci basamak bir hastane. Kardiyovasküler cerrahi ve beyin cerrahisi hariç tüm branşlarda hekimlerimiz var. Günde 1000-1200 hasta geliyor. Yıllık ameliyat sayısı 7 bine yakın. Yıllık 250 bine yakın hasta poliklinikte ayakta tedavi ediliyor. Yeni servislerimizle bu rakamları artırmayı hedefliyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Çalışma ekiplerinin vatandaşlara "Temel İlk Yardım", "Hijyen", Sağlıklı Anne-Kadın", "Kan ve Organ Bağışı", "Ağız ve Diş Sağlığı" konularından oluşan eğitim verdiklerini aktaran Başhekim Bora İrer, isteyen herkes için ekiplerini gönderdiklerini ve İnsanları sağlık konusunda bilgilendirme konusundaki heyecanlarını aktardı. 

Hizmet standartlarını artırdıklarını dile getiren İrer, "1 yıl önce Sağlık Bakanlığı tarafından denetlendik ve 94 puan alıp kaliteli hizmet verdiğimizi kanıtladık. 6 ay önce açtığımız uyku bozuklukları tedavi merkezimiz hizmete girdi. Fizik tedavi servisimiz teknolojik olarak yenilendi. Yüzde 100 kapasiteyle çalışıyor. Yoğun bakım servisi için çalışmalara başladık,yakında faaliyete geçireceğiz. Artık lazer de geliyor ondan da fark almayacağız" şeklinde konuştu.

2013 yılında hastalar numara değil, birey olacak


Hastaların İzmir Büyükşehir Eşrefpaşa Hastanesi'nde numara değil, birey olmalarının gerektiğini belirterek, "Öncesinde hastanemizde internetten randevu sistemi hizmetimiz yoktu. Hastamız öneri yoluyla bize bu görüşünü bildirdi. Biz de bunu değerlendirerek randevu sistemi açtık. 2013 yılında ise hasta çağırma sistemini değiştiriyoruz. Hasta muayene olmaya geldiğinde artık monitörde numara yerine adını soyadını ve randevu saatini görebilecek. Bu sistem ile oluşabilecek karmaşıklıklara karşı hem önlem almış olacağız, hem de hastaya verdiğimiz değeri hissettireceğiz. Ayrıca, küçük müdahaleler için gündüz hastanemiz var. Hastaya randevu veriliyor, gerekli işlem yapılıyor, 1 saat içerisinde hastanemizden dinlenmiş ve tedavisi olmuş bir şekilde ayrılıyor. Hastalarımıza kaliteli, güvenilir bir ortam yaratmak için sürekli kendimizi yeniliyoruz, yenileniyoruz" dedi.

Hasta ve çalışanlar arasında oluşabilecek sorunların da önüne geçmek adına çalışmalar yaptıklarını aktarar Başhekim İrer, şöyle konuştu: "Hastalar ve çalışanlar arasında oluşabilecek sorunlar için kendi içimizde oluşturduğumuz  çalışan güvenliği ve hasta hakları birimimiz var. Hastayı ve hasta yakınlarını anlamaya çalışarak onlara gereken ilgiyi ve desteği gösteriyoruz. Hastanemizin çeşitli noktalarında istek ve öneri kutuları var. Buradan istek ve önerilerini bize aktarabiliyorlar."


Bora İrer kimdir?


1976 İzmir doğumlu olan Bora İrer, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Üroloji uzmanlığını da Dokuz Eylül Üniversitesi' nde yapan İrer, Eşrefpaşa Hastanesi'ne 2007 Haziran ayında üroloji uzmanı olarak gelmişti. 2009 yılında Başhekim Yardımcısı olan İrer, 2010 yılında da Başhekim oldu.

Aynı zamanda eşiyle aynı hastanede görev yapan Bora İrer "Eşim de biyokimya uzmanı olarak burada hizmet vermekte" diyor. 7 yaşında Cem adında bir oğlu olan İrer, odasında bulunan akvaryumundaki en küçük balığın birine de oğlunun ismini vermiş. Ayrıca boş zamanlarını ebru yaparak değerlendirip, sevdiklerine de yaptığı ebrulardan hediye ediyor. Bora İrer'in ve hastane personelinin yaptığı ebrular, hastanenin duvarlarına da süslüyor.