Hastane bünyesinde “1. basamak yoğun bakım ünitesi” yapılması için ihale gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yasal sürecin tamamlanmasının ardından çalışmaları başlatacak.

Eşrefpaşa Hastanesi’nde 4 yataklı olarak kurulması planlanan yoğun bakım ünitesi, yaşamsal risk doğurabilecek tıbbi durumların yakın takip edildiği, monitorizasyon yöntemlerine sahip, temel destek tedavilerinin ve ilk stabilizasyonun sağlanabildiği şekilde kapsamlı hizmet sunacak. Buradaki hastalar, gerektiğinde 2 ve 3. seviye yoğun bakım üniteleri olan hastanelere transfer edilebilecek.

Kurulacak yoğun bakım ünitesinden, "Solunum yetmezliği dışında komplike olmayan, akut gelişen tek organ yetmezliği (Diyaliz gerektirmeyen akut böbrek yetmezliği, stabil kronik böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve hafif seyreden karaciğer yetmezliği); takip ve tedavileri için rutin yöntemlerin yeterli olmadığı yaşamsal fonksiyonların aniden bozulma olasılığı bulunan ve sürekli gözlem gereken hastalar; 2. ve 3. seviye yoğun bakım servislerinden çıkarılan henüz taburcu edilemeyecek durumdaki hastalar; cerrahi sonrası yakın takip gereken hastalar ile Komplike olmayan nörolojik vakalar" yararlanabilecek.