Genç görünmenin reçetesi Vücudumuzun elbisesi derimizin daha sağlıklı olması daha genç görünmemizi sağlıyor. İngiliz gazeteci Lynsey Haywood, deride stres, vitamin ve mineral eksikliklerini gidermenin yollarını araştırdı. Sağlıklı bir cilt için yapılacaklar:

1. BÖĞÜRTLEN
Vücudun kalojen üretmesine yardımcı olarak cildin yumuşak ve ipeksi görünmesini sağlar. Ayrıca içerdiği yüksek miktardaki antioksidanlar sayesinde yaşlanmayla savaşır.

2. YAĞLI BALIK
Sardalya , uskumru, ton balığı ve diğer yağlı balıklar içerdikleri omega-3 yağ asitleri sayesinde cildin gözeneklerini açar ve derinin nemlenmesini sağlar.

3. KİVİ
Kırışıklıkları azaltır, gözaltındaki siyah lekelerin oluşmasına engel olur. Ayrıca içerdiği fenol bileşikleri sayesinde cilt kaşıntıları ile savaşır.

4. BİTTER ÇİKOLATA
Flavonoid içerir. Bu sayede cildi düzleştirir. Ayrıca güneşten ekstra koruma sağlar.

5. KUŞKONMAZ
Haftada bir kez tüketildiğinde cildin kurumasını engeller. Deri üzerinde oluşan çatlakların kapanmasına yardımcı olur. Derideki kızarıklıkları önler ve içerdeği B vitamini sayesinde cildin nemli kalmasını sağlar.

6. KABAK ÇEKİRDEĞİ

Çinko deposudur, ciltte oluşan tahribatı onarır.

7. YULAF
B vitamini içerir. Ezilmiş yulaftan ılık suyla yüze ovarak yedirildiğinde ölü derinin pul pul dökülmesini sağlar. Yüzünüze yedirin ve 10 dakika bekledikten sonra yıkayın.

8. TERE
C vitamini deposu olan su teresi, cilt lekeleri ve egzamaya iyi gelir.

9. DARI
Sağlıklı bir cilt için karbonhidrat vazgeçilmezdir. Darı, pirinç ile karıştırılarak lapa yapılarak düzenli tüketildiğinde matlaşmış derinin parladığını göreceksiniz.

10. ÇİLEK
İhtiva ettiği yüksek antioksidan içeren ellagic asit sayesinde cilde zararlı UV ışınlarını engeller.

11. YUMURTA
Yumurtanın beyazı ciltteki gözenekleri sıklaştırır, göz şişkinliklerini alır ve cilt hararetini keser.

12. FINDIK

İçeriğindeki selenyum sayesinde akne ve cilt enfeksiyonlarıyla savaşır. Selenyum ayrıca cilde esneklik kazandırır.

13. AVOKADO

Kolesterolü düşürür, tansiyonu sabitler. Yüksek derecede yağ, C ve E vitamini içeriği sayesinde cildin kurumasını engeller. (Vatan)