Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmanın en iyi yolu C vitamini tüketmekten geçiyor. Uzmanlar, hastalıktan korunmak için bol bol portakal suyu içmeyi öneriyor.

Soğuk günlerinde etkisiyle üst solunum yolu hastalıklarında artış var. Uzmanlar, soğuk havanın etkisiyle ortaya çıkan hastalıklara karşı uyarılarda bulunuyor. Bol bol meyve suyu tüketilmesini gerektiğini belirten uzmanlar özellikle de bir bardak portakal suyunun her gün tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Prof. Dr. Neriman İnanç, vücutta yapımı mümkün olmayan ve dışarıdan alınan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasının özellikle gribal hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren portakal suyunun soğuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiğini vurgulayan İnanç, her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kişinin hastalıktan korunacağını söyledi.

Yetişkin bir insanın günlük ortalama 60 mg civarında C vitaminine ihtiyacı olduğunu söyleyen İnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yettiğini belirtiyor.