Sıcak havalarda vücudun kendisini dengelemeye yardımcı olmak için en az 11,5 litre ter üretebildiğini kaydeden uzmanlar, bu sistemin sağlıklı olması için, cildin sürekli yeni cilt hücreleri ürettiğini ve dakikada 50 bin eski hücreyi attığını ifade etti. Cildin mikroplara karşı bir savunma oluşturup organları da koruduğunu anımsatan uzmanlar, cildiniz dokunma duyusu için kanal görevi görmesine karşın birçok kişinin cilt bakımına fazla zaman ayırmadığını ifade etti.

Günde birkaç dakika ayırarak cilde güzel bir şekilde bakılabileceğini dile getiren uzmanlar, “Birçok insanın yaptığı en yaygın 5 cilt bakımı hatası vardır. Bunların ilki, güneş kremi kullanmamaktır. Halbuki ultraviyole ışınlar, evinizden çıktığınız andan itibaren ve hatta arabanızda cildinizde hasara neden olabiliyor. Güneşin cildinizi tahriş etmemesi için sadece plajda değil, normal hayatta da her gün güneş kremi kullanmalısınız. Güneşin ışınları cildinizin derinlerine girerek, DNA’nıza zarar verir, kolajenleri yok eder, A vitamini gibi gerekli besinlerin dış katmanını tüketir. Hatta, çocukluktan kalan birkaç ciddi güneş yanığı ileriki yıllarda cilt kanseri gelişme riskini artırıyor. Bu nedenle aileler, çocuklarının güneş yanığı olmaması için dikkat etmelidir. Yıllar geçtikçe, UV radyasyonu kırışıklıklara, cildin solmasına ve lekeler oluşmasına neden oluyor. UVA ve UVB ışınlarını engelleyen en az 45 faktör güneş kremi kullanmalısınız. Bu krem UVB ışınlarının yüzde 99'unu önleyebilir. Güneş kremi kullanmayı düzenli olarak uygulayın” diye konuştu.

Sigara içmeyle cilt hasarı arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu vurgulayan uzmanlar, şöyle konuştu:
“Sigara içmek cilde birkaç şekilde zarar veriyor. Öncelikle, cildi yumuşak ve esnek tutan bir protein olan kolajen üretimini engelliyor. İkinci olarak, sigara cilde yakın olan kan damarlarını darlaştırılıyor. Kolajensiz ve oksijensiz kalan cilt kırışıyor ve sert bir görünüm kazanıyor. Ayrıca nemlendiriciyi unutmak, sert bir temizleme yöntemi kullanmak ve yatmadan önce makyajı temizlememek de cilt bakımı konusunda yapılan yanlışlardır.”