Aşka ve ilişkiye bağlılığın ömrünün kadınlarda ve erkeklerde farklı olduğu ortaya çıktı. Online bilim dergisi Scientifiz Reports'da yayımlanan araştırmaya göre kadınlarda ilişkiye bağlılık süresinin 14 yıl, erkeklerde ise sadece 7 yıl olduğunu tespit edildi.
İngiltere'den Oxford, ABD'den de Northeastern üniversitelerinin ortak çalışması olan araştırmada, ismi açıklanmayan bir Avrupa ülkesinden bir telefon operatörüne bağlı olan 3.2 milyon kullanıcı incelendi.
Bu kullanıcıların yaptıkları aramalar ve mesajlaşmalar 7 ay boyunca takip edildi. Kullanıcıların en çok bağlantı kurdukları kişi 'en iyi arkadaşları', ikinci kişi ise 'ikinci en iyi arkadaşları' olarak belirlendi. Araştırma sonucunda ortaya çıkan en ilginç detay erkek ve kadınlardaki karşı cinse bağlılığın süresi oldu.

Kadın için 27 yaş önemli
Kadınların yaptıkları aramalara bakılarak karşı cinse, iki kat daha uzun süre bağlı kaldıkları tespit edildi. Bir diğer detay ise kadınların karşı cinse yoğun ilgisinin belirgin olarak 18 yaşında başladığı oldu. Erkeklerde bu yaş 22. 1.95 milyar arama ve 489 milyon kısa mesajın incelendiği araştırmada, kadınlarda aşk ilişkilerinin en yoğun yaşandığı yaş 27 olarak açıklandı. Erkeklerin ilişkiyi en yoğun yaşadıkları yaş ise 32.